CRNCI I D2S POBJEDNICI

Na KINDER SPORT BASKET TOURU u centru Fažane ove subote tokom cijeloga dana gledali smo zanimljiv košarkaški turnir koji je pratila brojna publika oko terena. Nastupilo je ukupno 13 ekipa u dvije konkurencije (kadeti i seniori), a najbolji su osvajali vrijedne nagrade i bodove za ukupni poredak. Kod kadeta je nakon razigravanja po skupinama u finalu odlična ekipa “D2S” (Majstorović, Lončarević, Trenta, Emala) iz Rovinja sa 21:15 pobijedila domaću ekipu “Specijalci” (Ban, Tešić, Kuhar).

Nakon jutarnjeg malo lošijeg vremena popodne se potpuno razvedrilo i navijestilo kvalitetan seniorski turnir koji je počeo u 17 sati. Ekipe raspoređene u dvije skupine tražile su svoje mjesto u polufinalu u utakmicama koje su se igrale do 21, ili na 15 minuta. U grupi A sve utakmice bile su neizvjesne i odlučivali su detalji. U polufinale se sa sve 3 pobjede plasirala “Nema veze” iz Fažane, dok je drugog polufinalista odlučila pobjeda “Batmana” sa 12:10 nad vrlo dobrom veteranskom ekipom “Poletarci”. U drugoj grupi sa puno manje neizvjesnosti polufinale su izborili favoriti turnira “Crnci” predvođeni prvoligaškim igračem mnogih ino klubova Pušićem, kao i solidni “A tigrovi”. U prvom polufinalu “Nema veze” je uvjerljivo nadigrala “A tigrove” sa 18:7, dok je drugo polufinale bila prava košarkaška drama u kojoj je pobjedu odnijela ekipa “Crnci” sa 18:14. Finalni susret koji je počeo u 22.30 sati donio nam je još jednu utakmicu kakvu može pružiti samo ulična košarka. Brojne izmjene u vodstvu, trice i prava borba za svaku loptu. Pobjedu nad “Nema veze” (Morović, Despić, Grudi, Perdija) odnose “Crnci” (Pušić, Poštić, Turković) sa 15:12.

U pauzama utakmica publiku je zabavljao breakdance klub “Feel da panic” iz Zagreba. Natjecanje u tricama osvojio je mladi Miletić iz Fažane, a najbolji u zakucavanjima bio je Pušić koji je sa maksimalnim brojem bodova nadvisio Grudija. Organizirano je i natjecanje “Moj 1. koš” u kojemu su sudjelovali najmlađi, a najspretnijim pokazao se Vujić.