De Bokte i Crnci u Puntu osigurali Masters

Posljednji kvalifikacijski turnir CEDEVITA BASKET TOURA 2015 održao se u Puntu na Krku, a ekipe iz regije Zapad borile su se za ključne bodove za odlazak na Masters u Rijeku. Jake ekipe raspoređene u dvije skupine seniora igrale su za ulazak u polufinale, a vrlo zanimljivo bilo je i u prvoj fazi natjecanja. Već u prvom koli Slovenci (Nikica Šljuka, Marko Šircelj, Martin Sabec, Robi Hreščak) su u grupi B iznenadili Štrumfete pobjedom 12:9 te im poremetili planove. U narednom kolu trebala im je pobjeda protiv Crnaca (Marko Benić, Marin Komadina, Bojan Šamanić, Ivor Benić) za prolaz dalje ali su u još jednoj tijesnoj završnici izgubili 16:14 tricom Benića. U grupi A De Bokte je u nešto izmjenjenom sastavu (Mario Perić, Marin Mijaljević, Vladimir Kovačević, Srđan Moravček) osvojio prvo mjesto a druga je bila ekipa Škrljevo predvođena odličnim šuterom Robertom Kovačem, inače član švicarske košarkaške reprezentacije. Zanimljiva je bila i ekipa Luna team koju je predvodio Luka Dončić, član mlade ekipe Real Madrida, a bodrila ih je i brojna slovenska publika oko terena.

Kombinirano sa seniorima svoj turnir igrale su i mlađe kategorije. U U15 kategoriji najbolja je bila ekipa Vandali u sastavu Luka Vadinov, Filip Milevoj, Antonio Sinožić a za prvo mjesto su nadigrali vršnjake iz Erne. Baje (Jan Bušljeta, Bruno Nađ, Andrej Jouić) su osvojile U14 turnir pobjedom u finalu protiv odličnih cura iz Za noru 11:4.

U velikoj završnici koja je odlučivala o putnicima na Masters De bokte je tijesno 9:8 pobjedio Slovence, a Crnci su svoje mjesto osigurali 15:13 pobjedom protiv Škrljeva u fantastičnoj utakmici sa puno dobrih poteza i preciznih šuteva iza 6.75. Finale nam je donijelo još jednu triler završnicu a svoju odličnu timsku igru De Bokte je okrunio i pobjedom 12:11 protiv potrošenih Crnaca. Nakon Punta slijedi nam još veliki Masters u Rijeci na kojemu će se okupiti 12 najboljih regionalnih ekipa, a pobjednik će izboriti nastup na Fiba World Touru u Pragu.