„FEDEX“ NAJBOLJI U ZAGREBU

KINDER SPORT BASKET TOUR unatoč najavama lošeg i kišnog vremena uspješno je održan u subotu 20. lipnja na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Prema već ustaljenom programu jutro je bilo rezervirano za kadete a  najbolja se pokazala ekipa „4 vrste sira“ za koju su igrali Regina, Bogu i Han. Titulu pobjednika osvojili su boljom koš razlikom u odnosu na ekipu „Zmajevi“ sa kojom su imali isti omjer pobjeda i poraza.

U seniorskom dijelu natjecanja susrele su se ekipe koje već nekoliko godina nastupaju na turnirima ulične košarke i pokazale kvalitetnu i zanimljivu igru. Nakon utakmica u skupini gledali smo napete polufinalne dvoboje. „Veliki debosi“ i „Damask“ tokom cijele utakmice izmjenjivali su se u vodstvu da bi regularni dio završio rezultatom 15:15. U produžetku su spretniji bili „Veliki debosi“ i zasluženo otišli u veliko finale pobjedom 17:15, iako im nije mogao pomoći ozlijeđeni Ravlić. Drugo polufinale bilo je prava košarkaška drama a favorizirani „Lažeš ko pes“, pobjednici turnira iz 2007., lošije su krenuli u utakmicu. „Fedex“ je odličnom igrom i visokim postotkom šuta održavao prednost od nekoliko poena ali uporni „Psi“ vratili su se u utakmicu kod 12:12. Utakmicu je košem u posljednjoj sekundi odlučio Kragulj i donio veliko slavlje svojoj ekipi. Finalna utakmica počela je u 22 sata a uvjerljivu pobjedu 21:15 odnijela je ekipa „Fedex“ u sastavu Kragulj, Brčina, Kralj i Dominis. Finalisti turnira osvojili su vrijedne Adidas nagrade kao i sezonske ulaznice za Cibonu koje je osigurao medijski pokrovitelj projekta Radio Cibona.

Publiku je na prohladnom vremenu akrobacijama zagrijavala karlovačka breakdance atrakcija „Adidas KLC breakers“ i neumorni voditelj Mladen Moritz. Pljesak su dobili i pobjednici revijalnih natjecanja koja su organizirana u pauzama između utakmica. Najspretniji u Kinder sport košarkaškom poligonu bio je Marko Dadić, najprecizniji u tricama Slavko Lipovac, a najsnažnije je zakucavao Ante Matijević te osvojio nagrade Jamnice Pro sport.