Festivalom košarke u Medulinu završila sezona

Uspješno održanim turnirom u Medulinu velika košarkaška turneja Intersport Basket Tour došla je do svoga kraja. U ugodnom ambijentu Pješčane uvale 12 prijavljenih ekipa seniora borilo se kroz 4 skupine za pobjednika. Relativno sigurnim pobjedama u četvrtfinalnim dvobojima u većini utakmica pobjednici skupina su išli u polufinale. Tako je Stoja bila bolja od Šijana spartansa 11:5, Stoles od mladih Insajdera 11:6 a Dikobrazi od Tmg 11:1. Jedino nam je dvoboj Ispod obruča i Predatora donio neizvjesnost a nakon lošeg početnog dijela utakmice i velikog zaostatka Ispod obruča sa 12:10 idu dalje.

Polufinalne utakmice bile su prava košarkaška drama. Mlada i agresivna Stoja (Matija Maljić, Nino Dasko, Martino Tumpič, Đani Koljanin) odličnom i brzom igrom pobjedila je iskusne Dikobraze 15:9. U drugom polufinalu gledali smo rijetko viđeni preokret. Kao i u prijašnjim utakmicama Ispod obruča (David Babović, Gregor Belina, Milan Licul, Blaž Bugarin) loše otvaraju susret a onda stižu rezultat. Tricom Babovića u posljednjoj sekundi izjednačuju na 11:11 za produžetak a onda Belina u prvom napadu zabija još jednu tricu za pobjedu 13:11. U finalu fenomenalna predstava Stoje koji sa 15:3 zasluženo osvajaju turnir.

U kategoriji U-14 najboljom se pokazala ekipa Insajderi (Lovro Bulešić, Andrej Mohorovičić, Niko Travica, Adis Hađić) finalnom pobjedom 11:7 protiv Šijane. Spektakl je svojim nebeskim zakucavanjima na Cedevita Go! natjecanju upotpunio Vili Paoletić, a u konkurenciji 34 natjecatelja Intersport trice osvojio je Kenan Kaltak.

Intersport Basket Tour i tokom ove sezone pokazao se kao iznimno kvalitetan projekt koji raste svake godine u svim segmentima te okuplja veliki broj kvalitetnih ekipa u natjecanju koje ima svoju posebnu draž i svakako je značajno iskustvo za sve sudionike.