Gordan Giriček: Ovakvu želju malo tko ima

Gordan Giriček ljetni odmor ove godine koristi puno drugačije nego inače, osim što se intezivno druži sa svojom kćerkicom, Gordan Giriček pomaže Silent Warriorsima da izbore nastup na Svjetskom prvenstvu. Warriorsi su gluhi košarkaši, dečki treniraju šest godina skupa, natječu se u C1 ligi Zagrebačkog Košarkaškog Saveza te sad žele nastupiti na SP-u gluhih u Palermu 2011. Uglavnom su to igrači iz Zagreba, no među njima ima igrača iz Siska i Splita. Silentovci su prošle godine osvojili 1. Klupsko Europsko prvenstvo gluhih košarkaša u Londonu i tako pokazali da imaju volju, želju i kvalitetu igrati sa najboljima na svijetu. Problem Warriorsa je, kao i uvijek, novac jer žele li nastupiti na Svjetskom prvenstvu gluhih moraju skupiti 100 tisuća kuna. Stoga se u akciju prikupljanja uključio i Giriček. Nekadašnji NBA igrač odradio je kondicijski trening (Basic Power Training) u SC Sportvizija s gluhim košarkašima i s njima podijelio dio svojeg znanja.

“Dečke sam upoznao kad sam s Fenerbahčeom igrao protiv Cibone. Tada sam odlučio da ću im pomoći. 19.6 imamo okupljanje na Cvjetnom trgu i siguran sam da ćemo uspjeti skupiti iznos koji je potreban”, rekao je raspoloženi Giriček.

“Zajedno sa Basket Tour-om organiziramo 3 na 3 košarkaški turnir gdje će se u sklopu akcije “Pomaganje je uvijek IN” pokušati skupiti financijska sredstva potrebna da gluhi košarkaši odu na Svjetsko prvenstvo u Palermu 2011. godine. Basket tour 2010. (organizator turnira) nam je ustupio sav novac od kotizacija na turniru. Uz odličnu košarku na turniru čeka Vas dosta iznenađenja revijalna utakmica, te će igrači moći igrati sa čepičima, tako da i sami iskuse kako je našim gluhim reprezentativcima”, dodao je Gordan.

I u kakvoj su formi dečki?

“U boljoj su formi od mene. Doduše, ja sam cijeli dan na nogama, a maloprije sam pojeo večeru… Pošto nema naših nogometaša na Svjetskom prvenstvu, dobro je da barem jedna momčad ode na SP.”

Gordan ni sam nije mogao vjerovati koliku želju Silentovci imaju za treningom.

” Malo sam se iznenadio sa kojom lakoćom dečki rade sve vježbe i u svakom trenutku daju 100%. Ovakav entuzijazam i želja za treningom rijetko se viđa. Zato mi je drago da mogu pomoći jer ovi dečki zaslužuju da im se ostvari san i da nastupe na Svjetskom prvenstvu.”

Giriček im je na kraju treninga pokazao nekoliko finti s loptom.

“Te finte koje koristim su u mom aranžmanu. Nisam ih izmislio, kao što to rade neki bolji igrači od mene, već ih samo prilagodio i puno mi pomažu u igri. Nadam se da će biti od pomoći i dečkima.”

Još jednom je nadodao…

“Dođite u subotu na Cvjetni, podržite ovaj projekt i pomognite dečkima da ostvare svoj životni cilj, jer “Pomaganje je uvijek IN”