Počinje 3×3 Huawei Basket Tour 2019!

Uzbudljiva 3×3 košarkaška turneja HUAWEI BASKET TOUR dolazi nam u hrvatske gradove, i to serijom od 10 turnira koji će se u lipnju i srpnju održati na atraktivnim lokacijama centralnih trgova i trgovačkih centara. Ova sezona iznimno je bitna i posebna za ekipe  jer je predolimpijska, i to prva takva od kad je 3×3 košarka uvrštena u službeni program Olimpijskih Igara u Tokiju 2020. Najpopularniji urbani sport na svijetu snažno se i uspješno razvija, pa su se i standardi za organizaciju turnira prilično podignuli. Tako će se i naš Huawei Basket Tour igrati na potpuno novoj opremi koju su osigurali naši poznati sportski partneri, renomirani proizvođači licencirani od FIBA-a i brojnih sportskih saveza.

Turniri će se igrati u 4 starosne kategorije (U13, U15, U18 i SENIORI), tako da će svi košarkaški imati priliku odmjeriti snage sa sebi ravnopravnim protivnicima. Igrati će se po službenim FIBA 3×3 pravilima koja su se standardizirala i po kojima se igra u cijelome svijetu, a donose nam jako brzu i dinamičnu igru sa brojnim neizvjesnim završnicama. Najbolje ekipe u seniorskoj kategoriji imati će priliku osvojiti vrijedne nagrade, pa će tako 1. mjesto nositi 5.000 kn (2.000 kn u novcu, a 3.000 kn u košarkaškoj opremi Under Armour), dok će drugoplasirana ekipa osvojiti 2.000 kn (1.000 kn u novcu, a 1.000 kn u opremi). Broj ekipa je ograničen u svakoj kategoriji pa se preporuča čim prije se prijaviti. Za seniore kotizacija iznosi 120 kn po ekipi, dok ekipe u mlađim kategorijama nastupaju besplatno. Prijave na turnire mogu se napraviti na službenoj web stranici projekta www.basket-tour.com, a sve će se novosti, slike i rezultati moći pogledati i na službenoj facebook i instagram stranici projekta. Osim sjajne košarke, svi posjetitelji i igrači moći će sudjelovati i u uvijek atraktivnom Huawei natjecanju u zakucanju i Under Armour tricama. Najmlađi će pokazati svoje vještine na košarkaškom poligonu Hep Moj 1. koš, a biti će i dosta nagradnih igara za posjetitelje oko terena.

Veselimo se početku turneje, koju će nadamo se obilježiti brojne i kvalitetne ekipe i prikazati atraktivnu košarku u pravoj sportskoj atmosferi pred velikim brojem publike!