Pulski gladijatori osvojili Poreč

Košarkaška turneja Intersport Basket Tour koja je počela 7. lipnja u Šibeniku polako se bliži svome kraju. U ponedjeljak je u Poreču održan 12. turnir ovogodišnje serije. Na glavnom trgu u centru grada gledali smo veliki broj kvalitetnih utakmica i bogati zabavni program za igrače i publiku.

 Do polufinala su došle najspremnije ekipe, a u prvome su Pulski gladijatori (Alex Percan, Igor Brdar, Dražen Klarić, Denis Hadžić) igrali protiv Jelenja koje je odlično ušlo u utakmicu. U tvrdoj utakmici na kraju je ipak presudila kvaliteta i iskustvo Pulskih gladijatora koji zasluženo ulaze u finale pobjedom 15:4. U drugoj utakmici polufinala susreli su se stari poznanici iz prijašnjih sezona – Alpušigo iz Pule i Kumpanštari iz Rijeke, a u finale su ovoga puta išli Kumpanštari.

Veliko finale igralo se oko 22 sata pred brojim okupljenim gledateljima željnim dobre košarke i zabave. U sjajnoj utakmici dvije odlične ekipe Kumpanštari (Sanjin Legović, Egon Stanić, Dino Stipčić, Andrej Legović) su bolje otvorili susret serijom Legovića ispod koša i tricama Stanića te došli do početne prednosti. Odlični Pulski gladijatori vračaju se u utakmicu predvođeni najboljim igračem turnira Klarićem koji uz kvalitetnu podršku Percana i Hadžića odlaze i do finalne pobjede 13:10. Finalisti su osim vrijednih Nike nagrada osvajali i bodove za ukupni poredak Intersport Basket Toura u kojemu se vodi zanimljiva borba za titulu ukupnog pobjednika, a trenutno prvo mjesto dijele Sotir i Kumpanštari sa 320 bodova.

 Cedevita Go! natjecanje u zakucavanju osvojio je Sanjin Legović iz Kumpanštara a najviše uspješnih šuteva na Intersport natjecanju u tricama imao je Goran Petrović. Ataktivni riječki plesači Renegades crew dodatno su ugrijavali atmosferu svojim akrobacijama.