“PO TONE” OSVOJILI ŠIBENIK

Prvi turnir KINDER SPORT Basket toura uspješno se održao pred velikim brojem ljudi u subotu 7. lipnja na Poljani u Šibeniku. Turnir se održao u sklopu obilježavanja 15. godišnjice smrti tragično preminulog hrvatskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića. U zanimljivim utakmicama sa velikim brojem rasprava i žestokih duela karakterističnih za uličnu košarku “3 na 3” sudjelovalo je 15 ekipa.

Nakon neizvjesnih kvalifikacijskih utakmica u grupama koje su se održale u jutarnjim satima, u polufinalu seniora je ekipa “Klesari Kebo” pobijedila “MTM” 21:8, a “Po tone” ekipu “Brukve” rezultatom 21:9. U zanimljivoj i napetoj utakmici finala titulu pobjednika u kategoriji seniora zasluženo je osvojila ekipa “Po tone” koja je nastupila u sastavu Slavica, Sandrić, Mehić, Vukičević. Od početka finalne utakmice bili su bolja ekipa koja je stalno vodstvo pretvorila u uvjerljivu pobjedu 21:10 nad “Klesarima Kebo” (Grbić, Šarin, Pivac, Blažević). U kategoriji kadeta najbolja je bila ekipa “CSI” u sastavu Maleš, Štrkalj, Grubišić, Bukić. U finalu su uvjerljivo nadigrali ekipu “Grčka tragedija” (Čenić, Knežević, Širko, Krečak) 21:13.

U zabavnom dijelu programa nastupio je najbolji hrvatski breakdance klub “Feel da panic”, a posebno zanimljivo bilo je i Sony Ericsson natjecanje u zakucavanju koje je osvojio Ivan Vukadin. Najprecizniji u Kinder sport natjecanju u tricama bio je Ivan Radovčić. Vrijedne nagrade najboljim ekipama i pobjednicima natjecanja uručio je direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Goran Bulat.