ŠRI LANKA I KLOŠARI UKUPNI POBJEDNICI

Posljednjim turnirom održanim u Opatiji završio je KINDER SPORT BASKET TOUR ’08 koji se uspješno ovoga ljeta održao u čak 19 hrvatskih gradova. Cijela turneja počela je 7. lipnja u Šibeniku na 15. obljetnicu smrti Dražena Petrovića, hrvatskog košarkaškog velikana u čiji spomen je i održana.

Na turniru u Opatiji, koji se održao pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Opatije, u kategoriji kadeta nastupilo je 7 ekipa a najboljima se pokazala domaća “Opatija” koja je u finalu nadigrala “Klošare”, i tako im uzvratila za poraz u grupi. Kod seniora su se u polufinalu sastali “Ribice” i “Šri lanka”, te “Simultanka” i “Nema veze”. U neizvjesnoj utakmici “Ribice” su odlično krenule u utakmicu i povele sa velikih 10:0 nakon čega se odličnom igrom Moravčeka “Šri lanka” vraća u utakmicu. U samoj završnici “Ribice” su se pokazale boljima i zasluženo pobijedile 16:11. U drugom polufinalu “Simultanka” je uništila “Nema veze” iz Fažane sa 15:1. Veliko finale obilježila je dobra igra obje ekipe, a uspješnijom se pokazala “Simultanka” te odnijela pobjedu 21:16. Osim zanimljive košarke gledatelji su mogli uživati u atraktivnom  nastupu karlovačke breakdance skupine “KLC”, a održana su i tradicionalna natjecanja u tricama i zakucavanjima. Najprecizniji sa 6,25 bio je Krešimir Kozina, koji je i najbolje zakucavao po ocjenama žirija.

Nakon brojnih odigranih utakmica dobili smo i ukupne pobjednike KINDER SPORT BASKET TOURA – “Šri lanku” (Šarčević, Grilj, Šiljeg, Moravček) iz Rijeke u kategoriji seniora i “Klošare” (Gušić, Butković, Raspor, Kušec) iz Kastva kod kadeta. Cijela turneja bila je iznimno uspješna, sudjelovalo je puno kvalitetnih ekipa, a utakmice i atraktivan program pratio je veliki broj gledatelja.

Mjesto Kadeti Bodovi Seniori Bodovi
1. KLOŠARI 150 ŠRI LANKA 290
2. SJ. JADRAN, D2S 130 KAMENI 110
3. SV. MATEJ 110 DOMINO, VELIKI DEBOSI 90
4. NMK 80 TELEFONI, OLD SCHOOL, HIGH FLYERS, RIBICE 70
5. ŠOTORI 70 GUMI DEFEKT, NAPRAVNIK, NEMA VEZE 50
6. LABUDI 60 PO TONE, 100+, KARIOKE, PLAVA LINIJA, VETERANI, BAD BOYS, IZGUBLJENI SLUČAJ, LCF, CRNCI, MIĆI BODULI, SIMULTANKA 40
7. SLUČAJNI PROLAZNICI, BILIĆ BOYS, ŠKODILAK, NOVIGRAD, PRASCI, GLAVONJE, BCS, LAFOVI, OPATIJA 40
8. GRČKA TRAGEDIJA, NOVI ZAGREB, SPAVAČI, MIŠEVI, KRK, DOMIŠLJATI, BALERI, ŠOTORI, MUKTAŠI, SPECIJALCI 30