Sjajan turnir u Crikvenici, General Vasilije Mitu pobjednik

Po izrazito toplom vremenu jučer se u Crikvenici održao sjajan turnir CEDEVITA BASKET TOURA, drugi u regiji Zapad ovogodišnje turneje. Veliki broj prijavljenih ekipa u tri kategorije pružilo je odličnu košarkašku zabavu prisutnim posjetiteljima na lijepom novouređenom trgu Stjepana Radića u centru grada.

U prvom dijelu programa igrale su mlađe kategorije, i to U12 i U14. Kod najmlađih prvo mjesto osvojili su Crveni vragovi (Luka Đipalo, Frane Butorac, Marko Šulentić, Dario Bošnjak), dok su drugoplasirane bile Arxice (Patricija Ahel, Elena Peričić, Patricija Klasnetić, Rea Vukić). Kod U14 najbolji su bili dečki iz ekipe Zvijeri (Borna Smiljanić, Deni Matejčić, Dario Divković, Klaudio Maričić) koji su za prvo mjesto nadigrali Arx (Michelle Butorac, Paulla Klasnetić, Saša Gajić) 10:5.

Seniorski dio igrao se u četiri kvalifikacijske skupine, nakon čega su slijedila eliminacijska četvrtfinala. Već u prvome gledali smo produžetke u iznimno kvalitetnoj utakmici Crnaca (Marin Komadina, Marko Benić, Bojan Šamanić) i Kraljevice (Denis Protega, Krešimir Kozina, Andro Krstinić, Igor Kovačević) koja je predvođena odličnim Protegom priredila iznenađenje i pobjedila 15:13. U drugome su De Bokte (Mario Perić, Zdeslav Zorić, Vladimir Kovačević, Srđan Moravček) bili uvjerljivi protiv Padobranaca 12:3. Zagrebački General Vasilije Mitu (Igor Musulin, Ivan Kovačević, Ivica Cvitanović, Stipe Krstanović) nadigrao je slovencki Frizeraj 15:10, a Štrumfete (Danko Radan, Marko Škoda, Damir Stegić, Nikola Kruljac) su bile bolje od Savice 15:6. Prvi je do finala došao De Bokte 15:6 pobjedom protiv Kraljevice, a u sjajnom drugom polufinalu GVM je nadigrao Štrumfete 14:12. Titulu pobjednika turnira osvojili su dečki iz General Vasilije Mitu finalnom pobjedom 14:11 protiv De Bokte, te osvojili 100 bodova u poretku regije Zapad za odlazak na Masters u Rijeci.

Prisutnu publiku odlično su zabavile svojim nastupima i cure iz K2K, a zanimljivo je bilo i na Cedevita natjecanju u tricama (pobjednik Paolo Latin) i Shooster natjecanju u zakucavanju (Andro Krstinić). Slijede nam turniri u Rovinju i Malinskoj, nakon čega tuneja ide u regiju Jug (Zadar, Split, Makarska).