Stenjevec iznenadio Fišer grupu u Zagrebu

Ovoga vikenda CEDEVITA BASKET TOUR održao se i u Zagrebu, na Trgu kralja Tomislava. U mlađim kategorijama gledali smo zanimljivu i neizvjesnu 3×3 košarku a igrači su vrlo dobro prihvatili nova pravila. Kod U12 kategorije Dream Team (Luka Krajnović, Ivica Lebeda, Martin Ujević, Nikola Prlić) je opravdao svoje ime i osvojio turnir a za konačnu pobjedu bili su bolji od Pingosa 11:4. U nešto starijoj U14 kategoriji u utakmici odluke UmadBro (Grgur Božan, Tin Vrabac, Mislav Prlić) je pobjedio vršnjake iz Ljepotica (Robert Ćorić, Ivan Nazor, Mateo Šuljić) 11:9 za veliko slavlje i zlatne medalje. Do finala su kod U16 došli Gornje Vrapče (Bruno Mijač, Dominik Šoštarko, Filip Šestak) i Mladost (Marin Magličić, Lukas Vunić, Carlo Lozić, Mihael Knežević) a boljom se pokazala Mladost sa 11:6.

Nakon mlađih dobnih kategorija na red su došli seniori koji su igrali u 4 kvalifikacijske skupine za prolazak u četvrtfinale. Miltek je u prvome bio bolje od Nešpanera sa 15:11, a u drugome je Stenjevec uvjerljivo bio bolji od Black Salami 15:6. Warm Up je nadigrao Underdogse 15:4 a Fišer grupa Zaspo sa 16:3. U polufinalu je Stenjevec (Roko Rogić, Josip Sabljić, Franko Dugandžić, Igor Kralj) pobjedio Miltek15:7, a Fišer grupa (Veljko Grilj, Dorian Ribarić, Damir Mijić, Marko Dmitrović) lakše od očekivanog svoje stare rivale iz Warm Up 15:6. Veliko finale pružilo nam je fantastičnu 3×3 košarku sa brojim atraktivnim potezima. Stenjevec je većinu koševa postigao iz ulaza i dalekometnih ubačaja iza 6.75 dok je Fišer grupa dominirala ispod koša. Na kraju zaslužena pobjeda Stenjevca 15:14 i 200 bodova u poretku regije Sjever za odlazak na Masters u Rijeku.

U pauzama utakmica održana su zanimljiva natjecanja za igrače i publiku. Cedevita trice osvojio je Šime Ivić sa 4 uspješna pokušaja u finalu, a najveća konkurencija bila mu je odlična šuterica Antonija Jurić. Frane Jusup najboljim se pokazao u Shooster natjecanju u zakucavanju te dobio najviše ocjene žirija. Fenomenalne breakdance nastupe i ovoga su puta imali dečki iz skupine KLC breakers.