17 EKIPA NA BASKET TOURU U POREČU

Za turnir u Poreču prijavilo se ukupno 17 ekipa koje su se tokom cijelog dana borile za titule pobjednika. Nakon igranja po skupinama, do polufinala su kod seniora došle ekipe “Domino”, “Sportart”, “5. kutna kula” i “Umag školska”. 5. kutna kula iz Poreča u prvom je polufinalu uvjerljivo pobijedila Umag školsku rezultatom 21:10. U drugom polufinalu bilo je neizvjesno do rezultata 10:10 nakon čega Domino tricama dolazi do 21:10 pobjede nad Sportartom. U finalu kadeta susrele su se dvije vodeće ekipe u ukupnom poretku – And1 iz Zagreba i Stoja iz Pule. Tradicionalno neizvjestan susret ove dvije ekipe završio je pobjedom And1 (Tušek, Pavlović, Manin) 21:17.

U večernjem dijelu programa održala su se izrazito zanimljiva natjecanja u zakucavanju i tricama. Najbolji u tricama bio je Marin Stipanić sa 4 pogotka iz 5 pokušaja u finalu. Najatraktivnjije je zakucavao Ivan Banko iz Poreča, te odnio pobjedu ispred favoriziranoh Pauletića. Najspretniji u akciji “Moj 1. koš” bio je Masimo Gašparini.

Turnir je završio odličnom finalnom utakmicom u kojoj je domaća ekipa “5. kutna kula” (Brkić, Gaćina, Bilandžić, Krstić) bodrena publikom pobijedila “Domino” 21:14. Obje ekipe izmjenjivele su se u vodstvu do rezultata 14:14 kod kojega je došlo do tuče Milotića i Gaćine. U nastavku susreta Porečani su nizom preciznih šuteva došli do zaslužene pobjede.