„BIVŠI IGRAČI“ PREMA PRVOM MJESTU

Iskusna ekipa „Bivših igrača“ pokazuje da je još uvijek kvalitetna, a novom pobjedom na turniru u Baškoj polako guraju i prema vodećoj poziciji u regiji Kvarner. Timskom igrom i potezima karakterističnim za uličnu košarku osvojili su prvo mjesto u grupi, a dobar otpor pružila im je ekipa „Sakit hulk“ koja se također plasirala u polufinale. U drugoj grupi dosta bolji od ostalih ekipa bili su riječki „Kumpanštari“, dok je drugi putnik u polufinale bila ekipa „Angie“.

Slijedila je sigurna pobjeda „Bivših igrača“ 21:7 protiv „Angie“ i dobili smo prvog finalistu KINDER SPORT BASKET TOURA u Baškoj.  Drugo polufinale bilo je puno izjednačenije a igrali su „Kumpanštari“ (Stipčić, Kučan, Konjević, Minić) protiv „Sakit hulka“ (Vinković, Vukoja, Prpić). Nakon uvodnog ispitivanja snaga nizali su se koševi sa jedne i druge strane do rezultata 10:10. Slijedi niz koševa sa poludistance kvalitetnih šutera Minića i Stipčića za odvajanje na 18:12 te završni koševi Kućana za pobjedu 21:14.

U pauzama između utakmica veliki broj gledatelja oko terena mogao je uživati u zanimljivom zabavnom dijelu programa. Uz nekoliko nastupa ADIDAS RENEGADES CREWA gledali smo natjecanja za igrače i publiku. Na Kinder sport moj 1. koš prijavilo se 12 natjecatelja a najbrže je poligon prošao Dino Vidmar iz Rijeke. Na Jamnica Pro sport natjecanju u zakucavanju najbolji je bio Minić iz finalista „Kumpanštara“, a Kinder sport natjecaje u tricama osvojio je Emilio Bošković iz druge ekipe finalista „Bivših igrača“. Prije finala seniora za titulu pobjednika igrali su kadeti kod kojih su se nakon utakmica po grupama u finale plasirali stari poznanici „Christine“ (Gušić, Korošec, Kušec) i „X“ (Bezjak, Butković, Mataija).  Ovoga puta bolji su bili „Christine“ koji prilično lagano dolaze do 21:12 i novih 40 bodova. Finale seniora se igralo od 21.30 a od početka utakmice kontrolu su imali „Bivši igrači“ (Bošković, Breulj, Breulj) kod kojih su koševe naizmjenice postizali svi igrači. S druge strane otpor im je najviše pružao Minić, ali nije imao raspoloženih suigrača pa pobjedu odnose „Bivši igrači“ 21:9.