KOTAČ POBIJEDIO U JAKOJ KONKURENCIJI

Centar Poreča koji je pun turista ovoga je četvrtka bio u znaku košarke i KINDER SPORT BASKET TOURA, turneje koja se polako bliži kraju. Veliki broj ekipa, sastavljenih od iskusnih prvoligaških igrača, bio je izrazito motiviran pokazati svoje znanje i doći do titule pobjednika. Kvalifikacijski dio seniorskog turnira odvijao se u tri skupine a najbolji su se plasirali u polufinale. Iz grupe A tako su dalje išli „All around“ (Bezmalinović, Križman, Bilandžić, Erić) koji su imali sve pobjede u grupi, i to prilično uvjerljive. Sjajnom igrom Erića pod košem i Bezmalinovića i Križmana izvana pokazali su se glavnim favoritima turnira. Uz njih dalje su išli i fenomenalni „Alpušigo“ za koje su igrali Petrović, Petrović, Puh i Sijamhodžić. Navedena ekipa posebno se istakla fair i korektnom igrom sa brojnim atraktivnim potezima kojima su često dobivali pljesak publike. Organizator turnira odlučio im je dodijeliti i posebnu nagradu za fair play. U grupi B „Kotač“ je sigurno osigurao prolazak a predvodili su ga Paravinja, Gligorović i Babović. Grupa C ponudila je najneizvijesnije utakmice a sve ekipe bile su kvalitetne i podjednake. Najspremniji su se pokazali riječki „Kumpanštari“ (Stipčić, Minić, Konjević), a presudna je bila pobjeda 15:13 nad „Pulskim gladijatorima“ – pobjednicima turnira u Rovinju i liderima u regiji Istra. Dobar otpor pružili su im i slovenski „High flyersi“ pojačani tamnoputim Hendersonom, uvijek rado viđeni atraktivni sudionici BASKET TOURA koji igraju najljepšu košarku za publiku.

U pauzama utakmica publiku su zabavljali riječki breakeri „Adidas Renegades crew“, a održana su i zanimljiva natjecanja. Na Jamnica Pro sport natjecanju u zakucavanju imali smo prilku vidjeti pravi spektakl koji su nam priuštili nebeski letači iz ekipe „High flyers“. U finale su se plasirali Vili Paoletić i Siniša Smiljanić, a otpao je Tijan Milič – pobjednik natjecanja u Rijeci. Nakon doigravanja pobjedu je zasluženo odnio Smiljanić, a mogli smo vidjeti i fenomenalno zakucavanje Paoletića preko četiri igrača. Kinder sport natjecanje u tricama za koje se redovito prijavljuje najviše sudionika osvojio je odlični Sandro Kordiš iz Rovinja.

U natjecanju kadeta već uobičajeno finale za KINDER SPORT BASKET TOUR na ovom području – „Christine“ (Korošec, Gušić, Kušec“ protiv „X“ (Bezjak, Ganić, Butković, Mataija). Bolja utakmica  „Christine“ i novih 40 bodova za ukupni poredak. Polufinala seniora bila su prava košarkaška bitka za svaki koš. „Kotač“ je iznenadio „All around“ i nakon brojnih izmjena u vodstvu došao do pobjede 12:10 košem Paravinje u posljednjim sekundama. U drugo polufinale bolje su krenuli „Alpušigo“ i poveli 10:2. Uporni „Kumpanštari“ vračaju se u utakmicu prodorima Konjevića i Minića te tricom Stipčića ali na kraju ipak pobjeda „Alpušiga“ 15:13. Nakon brojnih utakmica i zabavnih sadržaja na red je došlo i finale seniora u kojemu su igrali „Kotač“ i „Alpušigo“. Kao i polufinala i ova utakmica bila je vrlo neizvjesna a odlučivala je jedna lopta. Spretniji i sretniji „Kotač“ odnosi pobjedu sa 19:17 nakon produžetaka.