CRNCI OPRAVDALI OČEKIVANJA

Košarkaška karavana KINDER SPORT BASKET TOUR došla je i do dvoje pretposljednje postaje prije završnog turnira u Opatiji – Novog Vinodolskog. Veliki broj ekipa (ukupno 16) nestrpljivo je čekao početak natjecanja kako bi pokazale svoje znanje i uzvratile za neke poraze sa prijašnjih turnira. U kadetskom natjecanju vidjelu smo zanimljivu borbu u grupama a do finala su došle ekipe „Christine“ i domaći „CB Hollywood“. Nakon neizvjesne borbe još jedna pobjeda za vodeću ekipu u ukupnom poretku regije Kvarner – „Christine“ sa 15:13. Pobjednici su igrali u svom standardnom sastavu – Korošec, Maljevac, Kušec, Gušić).

Seniorski dio igrao se u dvije grupe a do polufinala su zasluženo došli favoriti „Crnci“, za koje su igrali igrači KK „Crikvenice“ sa iskustvom natjecanja i u kvalifikacijama za A-1 ligu, odlična slovenska ekipa „Nova Krasa“, riječki „Kumpanštari“ i domaći „Bambus“. U prvom polufinalu „Crnci“ su uvjerljivo nadigrali „Novu Kras“ sa 15:8, dok je drugo polufinale bilo puno neizvjesnije a igrali su „Kumpaštari“ i „Bambus“. Nakon regularnog dijela utakmice rezultat je bio izjednačen a koševima Stipčića i Konjevića „Kumpanštari“ ulaze u finale sa 15:13. U finalu pred brojnom publikom odlična utakmica sa velikim brojem atraktivnih ulaza i dalekometnih pogodaka. Izrazito motivirani „Crnci“ htjeli su pokazati da je loš rezultat na turniru u Crikvenici bio slučajnost pa odmah stvaraju veliku razliku i osvajaju turnir sa uvjerljivih 21:12. Za pobjednike su igrali Šamanić, Komadina i Antić.

Natjecanje u tricama osvojio je poznati prvoligaški igrač Fran Pilepić u finalu nadigravši Ferenčića iz ekipe „Copacabana“. Najveći pljesak publike osim pobjednika dobili su sudionici natjecanja u zakucavanju koji su oduševili svojim atraktivnim skokovima. Pobijedio je Miha Šumer iz ekipe „Nova Krasa“. U natjecanju „Moj 1. koš“ za najmlađe najspretniji je bio mali Josip Barnjak koji je osvojio poklon sponzora igre Kinder sporta.