ALPUŠIGO OSVOJIO FAŽANU

Na KINDER SPORT BASKET TOURU u centru Fažane ove subote tokom cijeloga dana gledali smo zanimljiv košarkaški turnir koji je pratila brojna publika oko terena. Nastupilo je ukupno 20 ekipa u dvije konkurencije (kadeti i seniori), a najbolji su osvajali vrijedne nagrade i bodove za ukupni poredak u regiji Istra. Kod kadeta je nakon razigravanja po skupinama u finalu odlična ekipa „Puntižela“ iz Pule sa 15:8 pobijedila ekipu „Team extreme“ koja je nastupila na svim turnirima u Istri.

Veliki broj ekipa i neizvjesna situacija u ukupnom poretku za odlazak na Masters turnir u Opatiju bila je garancija kvalitetnog seniorskog turnira koji je počeo u 17 sati. Ekipe raspoređene u dvije skupine tražile su svoje mjesto u polufinalu u utakmicama koje su se igrale do 11 poena, ili isteka vremena od 15 minuta. U grupi A sve utakmice bile su neizvjesne i odlučivali su detalji, a u polufinale su se plasirale „Nema veze“ iz Fažane i „Pulski gladijatori“ iz Pule. U grupi B dalje su išli „Alpušigo“ i „Ameri“. U prvom polufinalu „Alpušigo“ je prilično uvjerljivo nadigrao domaće „Nema veze“ sa 15:8, dok je drugo polufinale bila prava košarkaška borba u kojoj je pobjedu odnijela ekipa „Pulski gladijatori“ nad „Amerima“ sa 15:10. Finalni susret koji se igrao u odličnom ambijentu ispod reflektora donio nam je još jednu utakmicu kakvu može pružiti samo ulična košarka. Brojne izmjene u vodstvu, trice i prava bitka za svaku loptu. Pobjedu nad „Pulskim gladijatorima“ (Percan, Hadžić, Klarić) odnose „Alpušigi“ (Petrović, Petrović, Sijamhodžić, Puh) sa 15:10. Sa novih osvojenih 30 bodova kao finalisti turnira u Fažani „Pulski gladijatori“ zauzeli su i prvo mjesto u regiji Istra sa 100 bodova, dok drugo mjesto dijele „Šri lanka“ iz Rijeke i „Alpušigo“ iz Pule sa 70 bodova.

U pauzama utakmica publiku je zabavljao breakdance klub „Renegades Crew“ iz Rijeke, poznat po odličnoj animaciji i energičnim nastupima. Najbolji u zakucavanjima bio je spektakularni slovenski „dunker“ Tijan Milič koji je sa maksimalnim brojem bodova nadvisio Pauletića. Organizirano je i natjecanje „Moj 1. koš“ u kojemu su sudjelovali najmlađi, a najspretnijim se pokazao Marin Vujić.