ALPUŠIGO OSVOJIO KINDER SPORT BASKET TOUR 2009

KINDER SPORT BASKET TOUR 2009 – košarkaška karavana koja je počela 7. lipnja u Šibeniku kao dio obilježavanja obljetnice smrti hrvatskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića, ovoga vikenda došla je do kraja održavanjem MASTERS turnira u Opatiji. Ukupno je održano 17 turnira na centralnim trgovima hrvatskih gradova, a uz mnogobrojnu publiku koja je pratila program sudjelovao je i veliki broj ekipa koje su se natjecale u dvije kategorije (kadeti, seniori) po sistemu „3 na 3“.

Završni turnir održao se na Slatini, najpoznatijoj plaži u centru Opatije, a nastup su izborile dvije najbolje ekipe iz svake regije (Istra, Kvarner, Dalmacija, Zagreb) koje su bodove osvajale na kvalifikacijskim turnirima. U kadetskom dijelu turnira nakon utakmica po grupama finale su izborile ekipe „Team extreme“ i „Torpedo“, koji je iznenađujuće pobijedio „Christine“ – najbolju ekipu ovogodišnjeg toura po broju osvojenih bodova. Finale je bilo posebno zanimljivo, a bolje ga je otvorio „Torpedo“ i poveo 7:2 nakon čega uporni „Team extreme“ radi preokret i dolazi do izjednačenja a na kraju i do zaslužene pobjede 11:9 tricom Trenta u posljednjim sekundama.

Seniorski turnir bio je posebno zanimljiv i kvalitetan a obilježile su ga brojne neizvjesne utakmice u kojima su odlučivali detalji. Iz dvije kvalifikacijske grupe do polufinala su došli „Bivši igrači“ i „Šri lanka“ iz grupe A, te „Alpušigo“ i „Kumpanštari“ iz grupe B. U prvom polufinalu „Bivši igrači“ bolje su krenuli u utakmicu protiv „Alpušiga“ i brzim dodavanjima i prodorima Boškovića održavali vodstvo od nekoliko poena. Kod rezultata 9:7 „Alpušigo“ se budi i fenomenalnom završnicom Petrovića ulazi u finale pobjedom 15:10. U drugom polufinalu igrali su „Šri lanka“ i „Kumpanštari“. Favoriti iz „Šri lanke“, pobjednici prošlogodišnjeg BASKET TOURA, „uništili“ su protivnike odličnom igrom cijele ekipe i došli do velikog finala sa 15:6.

Prije samog finala gledali smo ekshibicijsku utakmicu škola košarke iz regionalnih košarkaških klubova, a održala su se i tradicionalna natjecanja. Jamnica Pro sport natjecanje u zakucavanju osvojio je Jeremić koji je u finalu nadigrao Boškovića. Na Kinder sport natjecanju u tricama prijavljeno je bilo čak 45 sudionika a nakon neizvjesnog finala pobjedu zasluženo odnosi Ana Jerkić. Najbolji u košarkaškom poligonu Kinder sport moj 1. koš bio je Josip Barnjak. Osim navedenih natjecanja publiku su svojim spektakularnim nastupima zabavljali i „Adidas KLC breakersi“ koji su bili posebna atrakcija na svim turnirima.

Oko 22 sata na red je došlo i veliko finale u kojemu su igrali „Šri lanka“ i „Alpušigo“. Utakmica nabijena emocijama uz veliku želju svih igrača da osvoje titulu bila je prava košarkaška poslastica. Ekipe su se stalno izmjenjivale u vodstvu a posebno su se isticali Moravček kod „Šri lanke“ i Petrović kod „Alpušiga“. Nakon regularnog dijela utakmice bilo je izjednačeno pa su se igrali produžeci u kojima je više strpljenja imala ekipa „Alpušigo“ koja osvaja KINDER SPORT BASKET TOUR pobjedom 18:16. Igrali su u sastavu Petrović, Petrović, Puh, Sijamhodžić. Finalisti su osim medalja i pehara osvojili i vrijedne nagrade partnera turneje – Adidasa, Kinder sporta i Sony Ericssona.