Dewesoft najbolji i u Mariboru!

Nakon odličnog turnira u Ljubljani super uzbudljivu 3×3 košarku gledali smo i dan kasnije na turniru u Mariboru. Svi polufinalisti sa turnira u Ljubljani prijavili su se i za ovaj turnir te nastavili sa svojim borbama za najbolju ekipu regije. Prije seniora svoj dio turnira odradili su i dječaci iz kategorije U14 a najspretnijima su se pokazali igrači iz ekipe Legende (Andro Antonić, Jaka Ročenovič, Sašo Bratuša) koji su za prvo mjesto bili bolji od Šabana 12:10.

Kod seniora su zasluženo do polufinala došle 4 najbolje ekipe. 3×3 Maribor (Rok Smaka, Blaž Cresnar, Miha Fon, Elvis Kadič) je bio bolji od Ulica je zakon 15:9, Dewesoft je u malo izmjenjenom sastavu u odnosu na Ljubljanu (Adin  Kavgič umjesto Anže Cerkovnika) bio bolji od ekipe Alma Mater 15:10. Pro Sport Škorci (Jure Eržen, Boris Jeršin, Uroš Tropan, Dario Krejić) rutinirano su pobjedili Warm Up 15:8, a Fišer grupa (Dorian Ribarič, Damir Mijić, Marko Dmitrović) je bila bolja od 3×3 Domžala 15:7.

U prvom polufinalu Dewesoft je lakše od očekivanog (15:6) bio bolji od Fišer grupe kojoj je falio Veljko Grilj. Pro Sport Škorci u iznimno zanimljivom polufinalu bili su bolji od domaćeg 3×3 Maribora 16:12. Finalna utakmica bila je na razini Fiba World Toura a još jednom se najboljima pokazala ekipa Dewesoft te pobjedila Škorce 16:14. Ekipe su se tokom utakmice često izmjenjivale u vodstvu a presudnu tricu pogodio je odlični Simon Finžgar. Nakon Slovenije slijede nam turniri u Mostaru i Sarajevu za koje isto vlada veliki interes ekipa.