Fenomenalna 3×3 košarka u Ljubljani, Dewesoft najbolji

U subotu se u Ljubljani održao prvi ovogodišnji turnir CEDEVITA BASKET TOURA koji će u sezoni 2015 obići čak 18 regionalnih gradova. Veliki interes odličnih ekipa za turnir opravdao je očekivanja i donio nam izuzetno kvalitetnu i uzbudljvu 3×3 košarku. U prvoj fazi natjecanja igralo se u četiri skupine a iz svake su u četvrtfinale išle dvije najbolje ekipe.

Sa svim pobjedama u skupini A prvoplasirana je bila ekipa 3×3 Maribor (Rok Smaka, Blaž Cresnar, Miha Fon, Elvis Kadič) koja je u prvom četvrtfinalu nadigrala ekipu Ulica je zakon sa 15:7. Dewesoft (Simon Finžgar, Gašper Ovnik, Anže Srebovt, Anže Cerkovnik) suvereno je osvojila grupu B te u prvoj stanici knock-out faze pobjedila Top Profit 15:6. Iskusni i uigrani Pro Šport Škorci (Dario Krejič, Uroš Tropan, Boris Jeršin, Jure Eržen) uništili su zagrebački Warm Up rezultatom 15:2, a Fišer grupa (Veljko Grilj, Dorian Ribarič, Damir Mijić, Marko Dmitrović) je zasluženo bila bolja od 3×3 Domžala 15:6.

Polufinala su nam donijela fantastične utakmice ravnopravnih protivnika koji su u proteklim sezonama postizali velike rezultate na svjetskoj sceni. Dewesoft je u prošloj sezoni osvojio Fiba World Tour Masters u Lausanni i šesto mjesto na svjetskom Mastersu u Tokiju. Blaž Cresnar i Rok Smaka iz ekipe 3×3 Maribor svjetski su prvaci iz Istanbula u sezoni 2013, a Pro Šport Škorci vrhunska ekipa sa najviše titula državnih prvaka u Sloveniji.

U prvom polufinalu Dewesoft je odlićnom igrom Ovnika i Finžgara na vanjskim pozicijama i snažnog Srebovta pod košem bio bolji od 3×3 Maribora 15:12. U drugom polufinalu Fišer grupa je pružila snažan otpor Pro Sport Škorcima koji su pobjedili 15:12 u neizvjesnoj završnici. Finalna utakmica bila je prava košarkaška poslastica a titulu pobjednika osvojio je Dewesoft te osim vrijednih nagrada izborio odlazalak na Masters najboljih regionalnih ekipa u Rijeku.