Fišer grupa pobjedom u Bjelovaru do Mastersa

Na trećem ovosezonskom turniru u Bjelovaru tražili su se putnici na Masters iz regije sjever. Nakon turnira u Zagrebu nekoliko ekipa tražilo je bodove kojima bi ostvarilio postavljeni cilj. U prvom dijelu turnira igralo se u tri skupine a dvije najbolje prvoplasirane ekipe koje su se plasirale direktno u polufinale bili su polufinalisti iz Zagreba – XXL (Tomislav Maslić, Igor Ćusek, Dejan Hrlec) i Fišer grupa (Dorian Ribarić, Vanja Miletić, Damir Mijić).

 Kroz četvrtfinale ulazak u završnicu osigurali su bjelovarski Šipsovi klinci pobjedom protiv Cvjetače na naglo 15:12 i Hakleri s Kozjaka koji su bili bolji od Space jama sa 13:6. Prije završnica u pauzama utakmica okupljenu publiku zabavljali su svjetski breakdance viceprvaci svijeta okupljeni u grupi JBM, a posebno zanimljiva bila su Intersport natjecanja u tricama i Cedevita Go! natjecanje u zakucavanju. Najpreciznijim igračem iza linije 6,75 pokazao se Igor Ćusek dok je najatraktivnije zakucavao Vanja Miletić.

 U večernjim satima pod svijetlima reflektora gledali smo odlične polufinalne utakmice. Zagrebački Hakleri s Kozjaka (Danijel Vaneček, Nikola Uzelac, Hrvoje Devčić, Marko Kozlina) u neizvjesnoj završnici nadigrali su domaće Šipsove klince predvođene iskusnim Ivanom Šiprakom sa 15:12.  U drugom polufinalu Fišer grupa dominirala je utakmicom i pobjedom 10:3 plasirala se u finale. U završnoj utakmici prepunoj dobrih poteza gledali smo pravu dramu i stalne izmjene vodstva. Na kraju je tijesnu pobjedu Fišer grupe 15:14 slobodnim bacanjem osigurao Damir Mijić. Ovom pobjedom plasirali su se na završni Masters u Rijeci 4. kolovoza.