Vanzemaljci osvojili Osijek

Ovoga vikenda Intersport Basket Tour turneja na rasporedu je imala turnire u Slavoniji – Osijek i Vinkovce, sa kojih će najbolje ekipe predstavljati regiju istok na velikom završnom turniru u Rijeci. Na turniru u Osijeku u lijepom ambijentu glavnoga gradskoga trga gledali smo zanimljivu košarku. Seniori su igrali kvalifikacijske utakmice u dvije skupine iz kojih su se u polufinale plasirale Q-klabače i Plavuše iz grupe A, i ekipe Zdvije ruke iza leđa i Vanzemaljci iz grupe B. U polufinalnim susretima pokazalo se kako je grupa B bila dosta jača po kvaliteti jer su do finala uvjerljivo došle obje ekipe a vrlo dobra u toj skupini je bila i ekipa Nas tri koja nije niti prošla dalje. Vanzemaljci (Luka Novaković, Ivan Komadina, Dino Dogan i Boris Dugandžić) su nadigrali Q-klabače sa 15:6, dok su hakleri okupljeni pod imenom Zdvije ruke iza leđa (Ivan Crnojević, Mihael Bekavac, Dubravko Blažević, Ivan Odak) pobjedili Plavuše 15:6.

 U pauzama između utakmica publiku je zabavljala atraktivna plesna skupina Sinovi iz Slavonskog Broda, a poseban užitak za gledatelje bila su Intersport zakucavanja i Cedevita Go! trice. U igri preciznosti do finala su došli Marin Mijaljević i odilčni Mihael Bekavac kojemu glasna podrška publike ipak nije pomogla da osvoji natjecanje. U finalu natjecanja u zakucavanju atraktivni „kralj asfalta“ Ivan Lovrinčević bio je bolji od Lovre Tankosića prema ocjenama žirija.

 Na kraju su na red došle i najzanimljivije utakmice. U onoj za treće mjesto Q-klabače su još jednom bile bolje od Plavuša sa 14:8. Finale nam je donijelo vrlo neizvjesnu utakmicu u kojoj je Zdvije ruke iza leđa predvodio odlični šuter Mihael Bekavac a s druge strane kod Vanzemaljaca su dominirali Dino Dogan pod košem i Boris Dugandžić na vanjskim pozicijama. Titulu pobjednika Osijeka odnose Vanzemaljci tijesnom pobjedom 15:13 u utakmici koju su zbog faula protivnici završili sa dva igrača.