Sjajna begova najbolja u Vinkovcima

U centru Vinkovaca na trgu Josipa Šokčevića veliki broj prijavljenih ekipa sudjelovao je na petom ovosezonskom turniru serije Intersport Basket Tour. Kroz kvalifikacijske utakmice u tri skupine ekipe su tražile put u završnicu turnira pa su tako direktno u polufinale išle dvije najbolje prvoplasirane – Bobkeci i Sjajna begova. Pobjednici Osijeka Vanzemaljci u nešto izmjenjenom sastavu do polufinala su došli pobjedom 11:4 protiv Mikanovaca, dok su u drugom četvrtfinalu Hejtersi 11:10 nadigrali Jazavce.

 U lijepoj atmosferi održala su se i tradicionalna natjecanja u zakucavanjima i tricama u kojima je svoje znanje demonstrirao veliki broj sudionika. Najmirniju ruku je kao i u Osijeku dan ranije imao Marin Mijaljević, dok je prema ocjenama žirija najbolje zakucavao Dino Dogan. U prvom polufinalu smo gledali uvjerljivu pobjedu favorita turnira – ekipe Vanzemaljci (Boris Dugandžić, Marko Soldo, Goran Matijević, Dino Dogan) koji su dominirali u utakmici protiv Bobkeca i odnijeli pobjedu rezultatom 11:4. U drugom polufinalu vrlo neizvjesna utakmica i tijesna 7:6 pobjeda Sjajne begove (Jure Primorac, Dino Peraica, Filip Kordić, Stjepan Pezer) protiv Hejtersa, uz odličnu igru najboljeg igrača turnira Filipa Kordića. Nešto prije 22 sata uslijedilo je veliko finale dvije najbolje ekipe. Sjajna begova od početka susreta preuzela je kontrolu i imala vodstvo od nekoliko poena do pred kraj utakmice kada igru zbog četiri osobne napušta Kordić. Vanzemaljci se preko Dogana vraćaju u utakmicu i izjednačavaju rezultat na 14:14, ali im uspješnim slobodnim bacanjem titulu odnosi Dino Peraica za konačnih 15:14.

 Ovim turnirom dobili smo i predstavnike regije Istok na velikom Mastersu u Rijeci a to su ekipe Vanzemaljci, Sjajna begova i Zdvije ruke iza leđa.