G-Unit osvojio Split

Iznimno veliki interes vladao je za ovogodišnji Basket Tour u Splitu koji se po prvi puta održavao na krovu centra Mall of Split. Svakako treba istaknuti da je na dan turnira donesena i povijesna odluka o uvrštenju 3×3 košarke u program Olimpijskih igara i to već od Tokia 2020.

U najmlađoj U13 kategoriji Širkove beštije (Matej Cikojević, Duje Zebić, Marino Baban) su u sjajnom finalu bile bolje od svojih klupskih kolega iz ekipe Split sa 12-11. Kod nešto starijih U15 do odlučujuće utakmice stigle su ekipe Prla (Marin Šoljan, Filip Sirotković, Rino Grujica, Stipe Krolo) i Basket Strožanac (Stipe Jelić, Tomislav Budan, Fabian Šiško, Luka Šimić), a bolji su bili dečki iz Basketa sa 13-10. Kategorijom U18 najbolje su keoz grupe prošli Kamena sa ramena (Noa Tomljanović, Toni Tomić, Roko Tomić, Borna Barišić) a u neizvjesnoj završnici Kameni odnose titulu sa 11-10.

Seniori su igrali u četiri kvalifikacijske skupine za ulazak u polufinale. U prvome su se sastali Hun team (Gabor Beak, Nebojša Dukić, Akos Horvath, Tamas Ivosev) , 3×3 reprezentacija Mađarske i domaći GMTM a zasluženu pobjedu odnosi Hun team sa 21-8. U drugom polufinalu G-Unit (Mario Paladin, Miloš Milošević, Marko Dabanović, Velimir Vujačić) je bio bolji od Otpisanih sa 21-15, u atraktivnoj i borbenoj utakmicu punoj odličnih poteza. Finalna utakmica bila je jedna od najboljih na ovogodišnjem Touru, a ekipe su se stalno izmjenjivale u vodstvu. Na kraju G-Unit osvaja turnir pobjedom 21-20.

Natjecanje u tricama već tradicionalno je privuklo dosta sudionika, a najprecizniji je bio Ivan Miličević. Svoja odlična zakucavanja iz utakmica na natjecanje je prenio snažni Marin Marić te osvojio titulu najboljeg. U pauzama utakmica prisutne su odličnim koreografijama zabavili članovi splitske plesne atrakcije Klik. Nakon turnira u Splitu slijedi onaj u Zagrebu, i to na Trgu kralja Tomislava.