Statisti najbolji u Šibeniku

Na tradicionalni Basket Tour koji se 7. lipnja održava u spomen na Dražena prijavio se veliki broj ekipa. Po ugodnom vremenu na lijepoj lokaciji Trga Pavla Šubića igrala se dinamična i neizvjesna 3×3 košarka.

U najmlađoj U13 kategoriji najbolja je bila ekipa Funcuti koja je u finalu nadigrala vršnjake iz ekipe Trudnice sa 12-5, a igrala je u sastavu Šime Bulić, Filip Malekin, Šimo Grgurica. Kod U15 Mlade nade (Jakov Jakoliš, Luka Jerkin, Ivan Živković) su unatoč porazu u grupi uspjele doći do finala i obraniti prošlogodišnju titulu rezultatom 15-11 protiv Narančaste zone. U18 kategorijom dominirali su dečki iz ekipe Jolliete u sastavu Niko Makaš, Martin Jelić, Roko Roman, Mladen Ukas. U finalu su bili bolji od Škole košarke Branko Klisović sa 14-10.

Elitna seniorska kategorija igrala se u četiri kvalifikacijske skupine, a najbolje ekipe iz svake išle su u polufinale. U prvome su se susreli Statisti iz Splita i Atelji & prijatelji iz Zadra, a uspješniji su bili Splićani sa 19-12. U drugom polufinalu gledali smo fenomenalnu utakmicu 3×3 Zadra (Hrvoje Ćuška, Marin Knežević, Zvone Baričević) protiv reprezentacije Mađarske u kojoj je zadarska ekipa uz podršku publike došla do finala sa 21-17. U finalu im je malo ponestalo snage jer nisu imali zamjenu, pa titulu zasluženo odnose Statisti (Duje Kaliterna, Hrvoje Marin, Toni Mindoljević, Duje Škaro) sa 19-16.