Veliki broj ekipa u Osijeku, Farma Zukić najbolja

U subotu se uspješno održao 3×3 BASKET TOUR u Osijeku, i to prvi puta ispred trgovačkog centra Portanova. Turnir je obilježio veliki broj prijavljenih ekipa, a posebno dobra košarka igrala se u mlađim dobnim kategorijama.

Kod U13 do finala su došli Komarci (Filip Milošević, Gabrijel Flanjak, Matej Vila, Luka Varga) i Zmajevi (Tin Kralik, Petar Mikolčević, Leon Brezničar), a u neizvjesnoj završnici spretniji su bili Zmajevi koji odnose titulu pobjedom 12-11 na veliko zadovoljstvo svojih navijača. Najbolje dvije ekipe kategorije U15 bile su Dunk City (Ivan Jelavić, Filip Novak, Luka Mijatović) i Stribori (Petar Kozić, Marko Galović, Svebor Romulić) a bolji su u velikom finalu bili Stribori sa 17-12. U nešto starijoj kategoriji U18 odlučujuću utakmicu igrali su 3×3 Odžak (Edin Mehić, Nermin Horosković, Ilija Benković, Andrej Bačić) i Denis, a odličnom igrom prvo mjesto osvojili su dečki iz Odžaka rezultatom 21-6.

Elitna seniorska kategorija igrala se u kvalifikacijskom dijelu u tri skupine a najbolje ekipe išle su u polufinale. U prvom polufinalu Farma Zukić (Petar Perunović, Josip Perović, Vuksan Gagović, Stefan Ratković) bila je bolja od Došli smo pobjedit 21-13, dok je u drugom 3×3 Osijek (Danijel Katavić, Ivan Erslan, Doriano Arapović, Nikola Nedinić) nadigrala 3×3 Odžak sa 18-12. U finalu smo gledali odličnu utakmicu dvije podjednake ekipe, a sjajnu šutersku formu kroz cijeli turnir i u finalu su održali dečki iz Farme Zukić te zasluženo pobijedili 21-17.

Prisutnu publiku zabavila je u pauzama utakmica breakdance atrakcija ShakeNDance, a gledali smo i uvijek zanimljiva natjecanja u tricama (pobjednik Vjeran Jagić) i zakucavanjima (pobjednik Luka Mitar). Nakon Osijeka turneja se nastavlja u Dalmaciji turnirima u Šibeniku i Splitu.