Jelenje iznenadilo favorite u Baški

Prije odlaska na turneju po Dalmaciji (Zadar, Split, Makarska) tijekom sljedećeg tjedna Intersport Basket Tour održao su u Baški na otoku Krku. U borbi za bodove u ukupnom poretku vodi se zanimljivo natjecanje a dosta ekipa još ima priliku postati ukupni pobjednik.

 U kategoriji U-14 do finalne utakmice došle su ekipe Farmeri (Šime Lisica, Antonio Orešković, Mauro Orešković) i Lionsi (Zvonimir Rebić, Danijel Filipović, David Ivanković) a do uvjerljive pobjede 15:4 i zlatnih medalja došli su lavovi.

Kroz kvalifikacijske utakmice u seniorskoj konkurenciji do finala su bez poraza došli favoriti turnira – Kumpanštari (Sanjin Legović, Dino Stipčić, Egon Stanić, Krešimir Kozina). Drugi finalist tražio se između tri odlične podjednake ekipe koje su imale isti broj bodova a najbolju koš razliku imalo je Jelenje (Krešimir Černeka, Denis Protega, Roberto Kovač, Siniša Barčić). U lijepom ambijentu gledali smo odličnu finalnu utakmicu. Jelenje je odlično otvorilo utakmicu i povelo 7:1 nakon čega kod Kumpanštara ulazi Legović i polako ih vraća u utakmicu. Još jednom se pokazalo da se jako teško vratiti kada se jedna ekipa razigra pa na kraju nadahnutom igrom svih igrača Jelenje dolazi do zaslužene titule rezultatom 21:15. Pobjednici su osim vrijednih Nike nagrada osvojili i novih 100 bodova u ukupnom poretku.

 Prisutnu publiku posebno je zabavilo Cedevita Go! natjecanje u zakucavanju koje je osvojio Denis Protega, dok je u jakoj konkurenciji najprecizniji u Intersport natjecanju u tricama bio Toni Čubelić iz Jelenja.