Spektakl u Rovinju, „Tko je pobjedio“ najbolji u jakoj konkurenciji

Drugi ovogodišnji turnir istarskog dijela INTERSPORT BASKET TOURA koji se u srijedu održao u Rovinju donio nam je fenomenalnu košarku punu preokreta, vrhunskih poteza i atrakcija. Veliki broj gledatelja mogao je uživati u pravom sportsko zabavnom spektaklu.

 Seniorske ekipe raspoređene u 4 skupine borile su se za ulazak u četvrtfinale. Svi favoriti relativno sigurnim pobjedama prošli su u polufinale. Alpušigo (Alen Petrović, Vedran Cupać, Semal Sijamhodžić) je pobjedio Predatore 15:10, Pulski gladijatori (Alex Percan, Denis Hadžić, Dražen Klarić, Dalibor Mezulić) bili su bolji od Balkan boysa 15:4, Sotir (Emilio Bošković, Goran Breulj, Goran Selimović, Marin Milotić) od domaćeg Team extrema 15:11, a Tko je pobjedio (Sandro Kordiš, Zdeslav Zorić, Luka Tolić, Luka Čulina) je nadigrao Stoles 15:10. Polufinalne utakmice bile su prava košarkaška drama. U prvom polufinalu iskusni Alpušigo bolje je krenuo u utakmicu ali Tko je pobjedio se odličnom igrom Kordiša i Zorića vraća u igru te u produžecima odnosi pobjedu 17:15. U drugom polufinalu Pulski gladijatori predvođeni sjajnim Mezulićem i Percanom stvaraju veliku prednost od 18:9 protiv Sotira koji velikom serijom trica Boškovića dolazi do produžetaka. Iskusni Mezulić slobodnim bacanjima odlučuje pobjednika za konačnih 21:19. Finale nam je donijelo veliko iznenađenje i zasluženu pobjedu Tko je pobjedio sa 15:12 protiv Pulskih gladijatora koji su se potrošili u polufinalu.

 U pauzama utakmica gledali smo Cedevita Go! natjecanju u zakucavanjima koje je osvojio Franko Koljanin, a najprecizniji u Intersport natjecanju u tricama bio je mladi Lovro Bulešić.