“Kumpanštari” do pobjede u Njivicama

Košarkaška karavana Intersport Basket Tour u ponedjeljak je pohodila i lijepo turističko mjesto Njivice na otoku Krku. Natjecanje se odvijalo u kategorijama U-14 i seniori a veliki broj prisutnih gledatelja mogao je uživati u odličnoj košarci.

Kod najmlađih do završne utakmice došle su ekipe 69 i Neutralni a zasluženo su do zlatnih medalja došli 69 (Tvrtko Kenda, Marko Škorić, Vito Stantić, Jurica Kenda) pobjedom 11:5 u finalu. U seniorskom turniru nastavile su se borbe poznatih suparnika iz prijašnjih turnira. U prvom polufinalu igrali su prošlogodišnji prvaci Kumpanštari (Sanjin Legović, Egon Stanić, Marin Mijaljević, Franjo Šiljeg) protiv Sotira (Goran Breulj, Emilio Bošković, Vedran Cupać) koji je vodeći u ovogodišnjem poretku. Fenomenalna utakmica puna preokreta otišla je u produžetak a košem Stanića za 22:20 u finale idu Kumpanštari.  Drugo polufinale donijelo nam je još jednu zanimljivu utakmicu u kojoj je Jelenje pružilo jaki otpor Šokre&co. koji sa 21:17 dolaze do pobjede. U utakmici za titulu Kumpanštari su predvođeni odličnim Šiljegom došli do pobjede 21:14 i vratili se u borbu za ukupnog pobjednika Intersport Basket Toura. Finalisti su kao i obično osvojili vrijedne nagrade u Nike opremi.

Još jednom se pokazalo kako su košarkaški turniri na centralnim trgovima odličan projekt kako za igrače koji igraju pred brojnom publikom tako i za gledatelje koji mogu vidjeti odličnu košarku i dobro se zabaviti. Dobili smo i nove pobjednike u tradicionalnim natjecanjima u Intersport tricama (pobjednik Mijaljević) i Cedevita Go! zakucavanjima (Krešimir Kozina).

Nakon Njivica slijede nam turniri u Rovinju (13.07.) i Baškoj (15.07) prije odlaska na uvijek kvalitetne i dobro posjećene turnire u Dalmaciji (Zadar 18.07., Split 20.07., Makarska 21.07.).