“Fontana” opet najbolja u Malom Lošinju

U odličnom ambijentu na trgu Republike Hrvatske u Malom Lošinju u utorak se odigrao peti ovosezonski turnir INTERSPORT BASKET TOURA. Natjecanje se igralo se u dvije kategorije – U-14 i seniori, a najbolje plasirane ekipe iz grupa išle su u završnicu. Kod mlađih, kojima je ovo bila odlično iskustvo igranja pred velikim brojem ljudi, do finala su došle ekipe „Jadranka“ (Marin Žeželj, Filip Barkijević, Mateo Milušić, Maxim Šimunkovič) i „Kamperi“ (Tin Turković, Luka Jelinić, Luka Ćavar). U neizvjesnoj utakmici do titule pobjednika zasluženo su došli domaći dečki iz „Jadranke“ sa 13:8 na veliko zadovoljstvo njihovih navijača.

U seniorskoj konkurenciji prvo polufinale igrali su „3D“ protiv „Velog Lošinja“ a pobjedu su u odličnoj utakmici sa dosta atraktivnih poteza i zakucavanja odnijeli dečki iz „3D“ sa 15:8. U drugom polufinalu favoriti turnira – „Fontana“ rutinirano su nadigrali „Full clip“ 15:5. Atraktivan program osim dobre košarke donio nam je i odlične nastupe riječkih breakdancera iz „Renegades crewa“ koji su svojim energičnim nastupima oduševili sve prisutne. Prije velikog finala gledali smo i Intersport natjecanje u tricama koje je osvojio Zoran Marić, a na Cedevita Go! natjecanju u zakucavanju najboljim se pokazao Damjan Jelinić.

Posljednja utakmica koja je odlučivala o pobjedniku turnira igrala se oko 22 sata pod reflektorima. Ekipa koja već duži niz godina pod imenom „Fontana“ osvaja turnir u Malom Lošinju ove godine igrala je u sastavu Želimir Kovačević, Dražen Rakić, Srđan Ivanišević i Ozren Perić. S druge strane bili su „3D“ (Damjan Jelinić, Danko Ažić, Dino Matovinović) koji su pružili odličan otpor tokom cijele utakmice ali na kraju još jedan turnir za „Fontanu“ pobjedom 14:10. Nakon Malog Lošinja slijedi nam kvarnersko – istarski dio turneje koji počinje 11.07. turnirom u Njivicama.