SPEKTAKL U CENTRU RIJEKE

Ovoga vikenda riječko Korzo bilo je u znaku obilježavanja dana Sv. Vida zaštitnika Grada Rijeke, a uz brojne zanimljive događaje održan je i drugi turnir KINDER SPORT BASKET TOURA. Jutarnji dio natjecanja protekao je u nadmetanju kadeta koji su nastavili svoje dvoboje iz prijašnjih sezona. U dosta jakoj konkurenciji polufinala su igrali „Labudari“ protiv „Nubova“ (15:9) i „Christine“ protiv „Specijalaca“ (12:5). Sigurnom pobjedom rezultatom 21:6 nad „Labudarima“ ekipa „Christine“ u sastavu Gušić, Korošec i Maljevac osvojila je turnir i 40 bodova u borbi za Masters.

Od 17 sati na redu je bio glavni dio programa u kojemu su u dvije skupine snage odmjeravali seniori. Nakon niza neizvjesnih utakmica o ulasku u polufinala odlučivala je i koš razlika. Iskusna ekipa „Šri lanke“ u prvom polufinalu brojnim tricama pobijedila je atraktivnu slovensku ekipu „High flighers“, česte sudionike Basket toura, sa uvjerljivih 21:6. Drugo polufinale bilo je prava ulična bitka za svaki poen a nakon veliko borbe „Bivši igrači“ pobijedili su „Kumpanmštare“ 21:14.

Između utakmica organizirani su brojni zabavni sadržaji za publiku i igrače. Kinder sport natjecanje u tricama u konkurenciji 24 igrača uvjerljivo je osvojio Dino Stipčić. Pravo oduševljenje kod publike koja je u velikom broju pratila turnir izazvalo je Jamnica natjecanje u zakucavanju kojega se ne bi posramile ni All star utakmice. Nakon niza spektakularnih zakucavanja Vilija Pauletića, Tijana Miliča i Krešimira Kozine pobjedu je zasluženo odnio slovenski nebeski letač Milič. Najmlađi su imali priliku pokazati svoje umijeće u poligonu „Moj 1. koš“ a najspretniji je bio Leon Mikulić. Svojim akrobacijama show su napravili i poznati karlovački „KLC breakersi“.
Nakon cjelodnevnog programa pod svijetlima reflektora u 22 sata odigralo se i veliko finale u kojemu su zasluženo titulu osvojili dečki iz „Šri lanke“ Janković, Šljuka, Šarčević, Moravček i Marinčić demoliravši „Bivše igrače“ sa 21:4 u najkraćoj utakmici dana.