„PO TONE“ OBRANILI TITULU U ŠIBENIKU

Prvi turnir KINDER SPORT Basket toura uspješno se održao pred velikim brojem ljudi ove nedjelje 7. lipnja na Trgu Pavla Šubića u Šibeniku. Turnir se održao u sklopu obilježavanja 16. godišnjice smrti tragično preminulog hrvatskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića. U zanimljivim utakmicama sa velikim brojem rasprava i žestokih duela karakterističnih za uličnu košarku „3 na 3“ sudjelovalo je 20 ekipa u tri kategorije – mlađi kadeti, kadeti i seniori.

U jutarnjem uvodnom dijelu programa koji je počeo u 10 sati najboljima su se kod kadeta pokazale „Vatre“ u sastavu Vlaić, Junaković, Šarić i Grubitić koji su nakon svih pobjeda u grupi u finalu nadigrali „Razbijače“ rezultatom 15:10. U natjecanju najmlađih koji su okupirali trg najkvalitetniji su bili „Ledeni“ za koje su igrali Zorić, Jurič, Jelič, Bačić i Pavlaković.

Nakon neizvjesnih kvalifikacijskih utakmica u grupama u polufinalu seniora je ekipa „Po tone“ pobijedila „Bubimir“ 20:14, a „Bajt“ ekipu „Kebo“ rezultatom 21:12. U zanimljivoj i napetoj utakmici finala titulu pobjednika u kategoriji seniora zasluženo je osvojila ekipa „Po tone“ koja je nastupila u sastavu Slavica, Sandrić, Mehić, Vukičević i Blažević. Od početka finalne utakmice bili su bolja ekipa koja je stalno vodstvo pretvorila u uvjerljivu pobjedu 21:11 nad „Bajtom“ (Bačić, Ajduković, Šandić, Babun).

U zabavnom dijelu programa nastupili su odlični breakdanceri „Killa tequilla“ iz Splita, a posebno zanimljivo bilo je i Jamnica natjecanje u zakucavanju koje je osvojio Hrvoje Kunac. Najprecizniji u Kinder sport natjecanju u tricama bio je Jakov Bačić koji je tek nakon tri kruga bio bolji od Vlaića. Organiziran je i poligon Moj 1. koš u kojemu su svoje vještine pokazali najmlađi a najspretniji je bio Ivan Spahija. Vrijedne nagrade najboljim ekipama i pobjednicima natjecanja uručio je direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Goran Bulat.