Košarka i “Unit X” oduševili Zadar, Mosafowiki pobjednik

Jučer se u Zadru održao prvi u nizu ovotjednih turnira INTERSPORT BASKET TOURA u Dalmaciji koji će još gostovati u Splitu i Makarskoj. Na užarenom zadarskom Forumu veliki broj ekipa prezentirao je odličnu košarku koja je u spoju sa fenomenalnim showom koji je napravila splitska plesna atrakcija „Unit X“ oduševila veliki broj prisutnih posjetitelja.

 Kod igrača U-14 igralo se u dvije skupine a pobjednici svake išli su u finale. U neizvjesnim utakmicama najspretniji su bili „Ridikuli“ (Zvone Uzelac, Matej Dević, Krešimir Jerkov, Andrija Miočić) i „The Goat“ (Ivan Karuc, Juraj Deković, Šime Ražov, Dejan Lalić) a zasluženu pobjedu 11:2 u finalu i titulu prvaka odnose „Ridikuli“.

 Seniori su se kroz dvije skupine borili za ulazak u polufinale. U skupini A najbolja je bila ekipa „Bili brig“ (Dinko Kamber, Jure Bačić, Ivan Kaštropil) bez poraza i išla je na drugoplasirane „Gladijatore“ iz skupine B. U odličnoj utakmici sjajnom šuterskom dionicom svih igrača „Bili brig“ dolazi do pobjede 11:4. „Mosafowiki“ (Marko Škara, Hrvoje Ćuška, Marino Pantalon) bez poraza je u ušao u polufinale iz skupine B a igrali su protiv „Zemunika“. Rutinirana pobjeda kvalitetnijih „Mosafowiki“ 12:2 za ulazak u finale. U velikom finalu bolje u utakmicu ulazi „Bili brig“ i dolazi do prednosti od nekoliko poena ali „Mosafowiki“ se ne predaje i na kraju osvaja turnir u gradu košarke finalnom pobjedom 11:7.

 Dobru zabavu gledateljima pružilo je i Intersport natjecanje u tricama (pobjednik Dinko Kamber) i spektakularno Cedevita Go! natjecanje u zakucavanju koje su po prvi puta osvojila dva igrača – Marko Atelj i Ivan Kaštropil.