Spektakl na Rivi, Statisti osvojili Split

U srijedu je održan i drugi turnir ovoga tjedna u Dalmaciji – u Splitu, u predivnom ambijentu na Rivi. Preko 20 prijavljenih ekipa bilo je prijavljeno za turnir a kroz šest skupina najbolje su se plasirale u završnicu. Direktno su u polufinale išli Jedna mala na tribinama i Statist kao najbolje prvolasirane ekipe. Druga dva sudionika polufinla dobili smo u ekipama Gumi defekt, koja je pobjedila Bez veze 11:1, i Ladovina koja je bila bolja od Letećeg odreda istim rezultatom.

 U prvom polufinalu Jedna mala na tribinama (Aljoša Maras, Igor Gančević, Duje Škaro) zasluženo je pobjedila kvalitetni Gumi defekt 15:6. Posebno se istaknuo odlični bek Aljoša Maras svojim atraktivnim prodorima. U drugom polufinalu Statist (Duje Kaliterna, Hrvoje Marin, Božidar Vrdoljak, Toni Mindoljević) je uništio Ladovinu 15:2 velikom serijom trica. Bogati program Intersport Basket Toura koji je pratio veliki broj gledatelja osim dobre košarke donio nam je i uvijek zanimljiva natjecanja – Intersport trice i Cedevita Go! zakucavanja. U prvome je sudjelovalo 25 igrača a u finalu je najprecizniji bio David Novak, dok je spektakularnim zakucavanjima najbolje ocjene žirija dobio Ante Matijević. Svakako treba istaknuti i fenomenalne nastupe splitske plesne atrakcije Unit X koja ja dobila veliki pljesk publike.

 Oko 22 sata igralo se veliko finale turnira u koje su došle dvije ekipe koje su prikazale najbolju košarku. Bolje su u utakmicu krenuli Statisti predvođeni Kaliternom i stvorili prednost od nekoliko koševa koju su održali sve do kraja utakmice i pobjede 16:8 protiv Jedne male na tribinama.