Kreće Intersport Basket Tour 2012 – igraj i osvoji nastup na FIBA WORLD TOURU u Madridu!!!

Košarkaška turneja INTERSPORT BASKET TOUR tradicionalno će krenuti  7. lipnja iz Šibenika, rodnoga grada hrvatskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića. Kao i prijašnjih godina turnir će se održati u sklopu obilježavanja uspomene na ovog košarkaškog Mozarta. Turneja će ove sezone obići čak 17 hrvatskih gradova, a od novih destinacija tu su nam Bjelovar, Senj i Osijek.

Najveća novost ovogodišnjeg projekta je dobivanje statusa službenog  eventa međunarodne košarkaške organizacije FIBA i službenog prvenstva Hrvatske u uličnoj košarci za seniore. Od ove sezone premijerno kreće svjetski projekt FIBA-e pod nazivom  WORLD TOUR koji će objedinjavati natjecanje u cjelome svijetu.  Pobjednik Basket Toura u konkurenciji seniora predstavljati će Hrvatsku na FIBA EUROPE MASTERSU u Madridu i imati priliku doći na svjetski MASTERS u Miami. Cilj FIBA-inog projekta je da ulična košarka postane olimpijski sport.

Svi igrači imati će priliku pokazati svoje znanje u ovom atraktivnom natjecanju koje će se igrati po novim pravilima koja donose još veću dinamičnost i neizvjesnost.  Po najbolje tri ekipe iz svake od 4 hrvatske regije (Sjever, Istok, Zapad, Jug) izboriti će nastup na velikom Masters turniru u Rijeci 4. kolovoza. Turniri će se igrati u dvije kategorije (U-14 i seniori) na posebnoj košarkaškoj podlozi, a najbolje dvije ekipe na svakom turniru osvajati će bodove za odlazak na Masters i vrijedne nagrade.

Osim košarkaškog natjecanja u suradnji sa partnerima organizirati će se i natjecanja u zakucavanju i tricama, te brojne nagradne igre za publiku i igrače. Za realizaciju programa i dobru atmosferu u publici i na terenu brinuti će voditelj a program će završiti velikim finalom pod svijetlima reflektora oko 22 sata. Euforiju u publici sigurno će izazvati i nastupi fenomenalne show skupine „Unit X“ iz Splita.

Sve informacije i prijave za turnir mogu se naći na internet adresi www.basket-tour.com ili na broj mobitela 095/9046393.