Prva sezona FIBA WORLD TOURA

Kako je preko 250 milijuna igrača uključeno u 3×3 natjecanja u svijetu međunarodna košarkaška organizacija FIBA odlučila je da će ulična košarka biti ključni promotor za rast košarke kao sporta. Cilj je da ulična košarka postane najpopularniji urbani sport u svijetu a ujedni i olimpijski sport.

Kako bi se postigli ciljevi sva natjecanja u svijetu koja zadovoljavaju FIBA kriterije objediniti će se u sustavu WORLD TOURA i SVJETSKIH PRVENSTAVA. U svim zemljama učesnicama igrati će se po istim pravilima a svi igrači koji će sudjelovati  registrirati će se na web stranici 3x3planet.com i postati dio globalne košarkaške zajednice.

Intersport Basket Tour ima veliku čast da je dobio status FIBA eventa a pobjednik turneje predstavljati će Hrvatsku na europskom FIBA WORLD TOUR MASTERSU u Madridu. Osim Madrida na svakome kontinentu održati će se MASTERS turniri a najbolje ekipe izboriti će nastup na svjetskom MASTERS turniru u Miamiju.  

Kako je 3×3 košarka postigla veliki uspjeh na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru vidjelo se da ima veliki potencijal pa će na OI 2016. u Rio de Janeiru biti pokazni sport sa ciljem da postane službeni olimpijski sport.