Miro Jurić predvodio Šibenka Vivu do pobjede u Šibeniku!

Na tradicionalnom otvaranju sezone INTERSPORT BASKET TOURA u Šibeniku, gledali smo odličnu košarku na turniru koji se održao u spomen na hrvatskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića. U jutarnjem dijelu natjecanja snage su odmjerili dječaci u mlađim kategorijama. Na ugrijanom terenu do pobjede u kategoriji U-14 došla je ekipa Šibenik (Vjeko Zorić, Stipe Dželalija, Daniel Milikić) koja je u finalu bila bolja od Jotinih vatri 11:7 i uzvratila im za poraz u grupi. Za najboljeg igrača i BNP Paribas Cardif mladu nadu proglašen je Ivan Spahija iz ekipe Jotine vatre.

 Od 17 sati na trgu Pavla Šubića igrala se seniorska kategorija. Natjecanje su obilježile fenomenalne ekipe a svakako treba izdvojiti nastup Daria Šarića, jednog od najtalentiranijih igrača u svijetu za ekipu Redikuli uz suigrače iz reprezentacije Martina Junakovića i Paška Vrliku. Nakon kvalifikacijskih utakmica u završnu grupu su se plasirale ekipe Statist iz Splita (Toni Mindoljević, Aljoša Maras, Toni Vitali) i Šibenik Viva (Miro Jurić, Marko Sandrić, Filip Vukučević I Krešimir Vlaić) iz grupe A te Redikuli i zadarski Billy boysi (Ivan Dellavia, Neven Vlakić, Andrej Pečanić, Andrija Hoti) iz grupe B.

 U važnoj utakmici u razigravanju za finale Redikuli su predvođeni Šarićem bili bolji od Statista 15:10 za koji su odlično igrali atraktivni Maras i Mindoljević na vanjskim pozicijama. Iskusna Šibenka Viva rutinirano je nadigrala Billy boyse 15:6. Presudnom se utakmicom za finale pokazala utakmica Šibenka Viva – Redikuli koju su pametnom I kontroliranom igrom u svoju korist rješili iskusni igrači Šibenka Vive rezultatom 15:7. Brojnim tricama istakao se odlični Miro Jurić. U krugu ekipa sa jednakim brojem pobjeda boljom koš razlikom u finale su išli Statist i Šibenka Viva a ispali odlični Redikuli. U finalu uvjerljiva pobjeda i titula pobjednika za Šibenka Vivu pobjedom 21:12. Pobjedom su osvojili 100 bodova u poretku za veliki Masters u Rijeci sa kojega će pobjednik predstavljati Hrvatku na FIBAWORLD TOURU u Madridu.

 

Nova FIBA pravila pokazala su se dobrim rješenjem koje nam donosi još atraktivniju i dinamičniju košarku. Velika košarkaška turneja  INTERSPORT BASKET TOUR nastavlja se turnirom u Zagrebu 16. lipnja.