MUŽIĆI OSVOJILI MALI LOŠINJ

U Malom lošinju, na Trgu Republike Hrvatske – jednom od najljepših trgova na Jadranu, u subotu se održao „Basket tour 2007“. Po ekipama izrazito kvalitetan turnir privukao je veliki broj gledatelja koji su pratili ovaj zanimljivi turnir u košarci, najpopularnijem sportu na Lošinju.

U jutarnjim satima igrale su se mini basket utakmice u kojima su sudjelovali sudionici košarkaškog kampa „Lošinj 2007“. Od 17.30 do 22.30 igrao se glavni dio turnira u kategoriji seniora. Najbolja je bila ekipa „Mužići“ (Mužić, Rakić, Kovačević i Grega) koja je u neizvjesnom finalu pobijedila favoriziranu ekipu „Zafira“ (Budinić, Tariba, Topić i Aleksa) rezultatom 21:16. Do finala „Mužići“ su došli pobjedom nad „Branikom“, a „Zafira“ nad iskusnom ekipom „Dolce vita“ za koju je igrao i Moris Ercegović. Finalisti su osvojili vrijedne NIKE nagrade i bodove u za ukupan poredak na „Basket touru“.

Natjecanje u zakucavanju osvojio je Luka Topić iz KK „Jadranka“ pobjedom nad Kovačićem, bratom poznatog hrvatskog košarkaša Emilia. Najmirniju ruku iz 5 pokušaja iza linije 6.25 m imao je Dorčić sa 3 pogotka. Publiku je sa 3 svoja nastupa oduševila breakdance skupina iz Zagreba – „Feel da panic“.