Odlična košarka u centru Zagreba

Ove subote košarkaška karavana INTERSPORT BASKET TOUR pohodila je naš glavni grad koji je opravdao svoju dobru košarkašku reputaciju. Od jutarnjih sati veliki broj ekipa pohodio je Cvjetni trg u centru Zagreba. U kategoriji U-17 nakon utakmica po skupinama do finala su došle ekipe „Tri jazavca“ i „Ninje“ koje su odigrale napetu završnu utakmicu a pobjedu 11:10 odnose spretniji dečki iz ekipe jazavaca – Josip Lažeta, Marijan Lažeta i Ivan Burka.

 U seniorskom dijelu natjecanja sudjelovalo je 24 ekipe koje su bile raspoređene u 8 skupina, a interes za sudjelovanjem bio je i veći pa sve ekipe nisu mogle sudjelovati. Najbolje plasirane ekipe iz svake grupe išle su u četvrtfinale. U  prvom četrvtfinalu „Odlikaši“ (Ivan Komušanec, Luka Kordić, Ivan Markusi, Mato Karivoda) su uvjerljivo nadigrali „Pumpe“ sa 21:9. Iskusni „Gumi defekt“ (Marko Hrabar, Bruno Mandić, Tomislav Jurković) koji redovito sudjeluje na Basket Touru u drugom je četvrtfinalu nadigrao „Maus“  11:8. Do polufinala je došla i ekipa „Padobranac“ (Luka Bekavac, Mario Kralj, Hrvoje Gašparac, Nikola Baran) koja je napravila veliki preokret protiv odličog „Fedexa“ i  zasluženo pobjedila 21:14. Ekipa „Nočni hakl“ (Tomislav Bošnjak, Kristijan Čajo, Antonio Stojić) iz Dubrave u posljednjem četvrtfinalnom meču bila je bolja od „Kutine“ 15:9.

 U pauzama između utakmica bila su organizirana zanimljiva natjecanja za igrače i publiku, a program je odlično vodio nadahnuti Mladen Moritz. Tradicionalno najviše zainteresiranih bilo je za Intersport natjecanje u tricama koje je sa svih pet preciznih šuteva u finalu osvojio Marin Mijaljević. Najatraktivniji je u Cedevita natjecanju u zakucavanjima bio Antonio Stojić, ljubimac publike i žirija. Za najmlađe je organiziran Kymco poligon koji je najbrže prošao Marko Čalušić. Svojim vratolomijama publiku je brojnim nastupima zabavljala i poznata breakdance skupina „Megablast“ iz Velike Gorice.

 U odličnoj atmosferi pod reflektorima igrane su završne utakmice turnira. „Gumi defekt“ u polufinalu je bio bolji od „Odlikaša“ 14:7 istekom vremena utakmice dok je drugo polufinale bila prava košarkaška bitka puna preokreta. U neizvjesnoj završnici „Nočni hakl“ izgubio je od „Padobranaca“ sa 17:15 u posljednjoj sekundi utakmice. Finalnu utakmicu opet je odlučivala jedna lopta a smireniji u završnici bili su dečki iz ekipe „Gumi defekt“ koji osvajaju titulu sa 15:13. Pobjednici su osim vrijednih Nike nagrada osvojili i 200 bodova za ukupni poredak Intersport Basket Toura.