Spektakl na riječkom Korzu – Sotir najbolji

Ovoga vikenda riječko Korzo bilo je u znaku obilježavanja dana Sv. Vida zaštitnika Grada Rijeke, a uz brojne zanimljive događaje održan je i drugi turnir INTERSPORT BASKET TOURA. Jutarnji dio natjecanja protekao je u nadmetanju kadeta koji su se borili za svaku loptu. Kroz kvalifikacijske utakmice najbolje dvije ekipe plasirale su se u finale a to su bile ekipe – „Nas četvero“ i „Baklava“. Utakmica koja je odlučivala o pobjedniku turnira bila je prava košarkaška bitka a spretnijom se pokazala ekipa „Baklava“ (Antonio Pranjić, Antonio Konta, Luka Ćavar, Dino Kurtić) koja odnosi pobjedu sa 21:20. Natjecanje u tricama osvojio je odlični Antonio Pranjić, koji se najbolje snašao i u igri brzine i preciznosti na Kymco poligonu.

Od 17 sati na redu je bio glavni dio programa u kojemu su u dvije skupine snage odmjeravali seniori. Nakon niza neizvjesnih utakmica o ulasku u polufinala odlučivala je i koš razlika. Iskusna ekipa „Sotor“ u prvom polufinalu brojnim tricama i prodorima pobijedila je fizički snažnu ekipu „Ogulinci“ 21:7 na njihovom premijernom nastupu na Basket Touru. Drugo polufinale donijelo nam je veliko iznenađenje. Odličnom i nadahnutom igrom „Tko je pobjedio“ (Sandro Kordiš, Zdeslav Zorić, Mario Perić, Dario Naumov) pobjedila je favorizirane „Kumpanštare“ – prošlogodišnje pobjednike turneje sa 19:13.

Između utakmica organizirani su brojni zabavni sadržaji za publiku i igrače. Intersport natjecanje u tricama u konkurenciji 32 igrača osvojio je fenomenalni Egon Stanić u velikoj borbi protiv Gorana Breulja u finalu. Oduševljenje kod publike koja je u velikom broju pratila turnir izazvalo je i Cedevita natjecanje u zakucavanju u kojemu je pobjedio Davorin Rupčić. Svojim spektakularnim nastupima show su radili poznati riječki plesači iz skupine „Flash dance unit“.

Nakon cjelodnevnog programa pod svijetlima reflektora u 22 sata odigralo se i veliko finale u kojemu su zasluženo titulu osvojili dečki iz „Sotora“ (Goran Breulj, Emilio Bošković, Ronald Rodić, Goran Selimović) demoliravši „Tko je pobjedio“ sa 20:12. Nakon Rijeke slijedi nam veliki turnir u Zagrebu 18. lipnja na Cvjetnome trgu.