“Vitali klaun” najbolji na premijeri u Šibeniku!

Unatoč lošim vremenskim prognozama jučer se u Šibeniku na Trgu Pavla Šubića uspješno održao premijerni turnir nove sezone INTERSPORT BASKET TOURA. Cijeli događaj bio je posvečen hrvatskoj košarkaškoj legendi Draženu Petroviću.

 U dvije kategorije za titulu najboljih natjecalo se 20 prijavljenih ekipa koje su prvo igrale u grupama a najbolje su išle u završnicu. Kod najmlađih koji su u izrazito velikom broju pohodili šibenski trg do finala su došle ekipe „Galeb“ (Vjeko Zorić, Lovre Zorić, Hrvoje Matešić, Danijel Milikić) i „GPS“ (Vinko Gulan, Ivan Spahija, Pavao Pajić, Luka Junaković). Uz bučno navijanje svojih suigrača gledali smo pravu borbu za svaku loptu u utakmici čvrstih obrana i malo poena. Presudila je odlična igra braće Zorić koji su mudrom igrom odveli „Galebe“ do 3:2 pobjede u finalu.

 U seniorskoj kategoriji polufinalni parovi bili su „Aolien“ protiv „Baldosa“ i „Vitali klaun“ protiv „Utore gornje“. U prvom polufinalu gledali smo demonstraciju atraktivne košarke u izvedbi talentiranih „Baldosa“ (Ivan Berljefa, Karlo Mirčeta, Henrik Širko, Franko Gracin“) koji su se pobjedom 15:8 sigurno plasirali u finale. U drugom polufinalu „Vitali klaun“ (Ivan Smajo, Ivan Rašetina, Mirko Tadinac) iz Splita nadigrali su domaći „Aolien“ rezultatom 15:1. Finale koje se u 21.45 igralo pod reflektorima bilo je zanimljivo a nakon tijesne pobjede u grupi nakon produžetka „Vitali klaun“ još jednom je pobjedio „Baldose“ i odnio titulu pobjednika Šibenika. Ovoga puta rezultat je bio uvjerljiviji – 15:8. Tako smo dobili i novoga pobjednika turnira u Šibeniku nakon višegodišnje dominacije odlične ekipe pod imenom „Po tone“.

 Osim dobre košarke publika i igrači mogli su uživati u zanimljivim natjecanjima te odličnim nastupima splitske breakdance grupe „Unit X“. Tako je u Intersport tricama među brojnim prijavljenima najprecizniji bio Aljoša Bauk dok je Cedevita natjecanje u zakucavanju osvojio je Henrik Širko iz „Baldosa“.