ODLIČNO FINALE U NJIVICAMA

KINDER SPORT BASKET TOUR, velika košarkaška turneja koja ovoga ljeta obilazi brojne hrvatske gradove došla je do odlučujućih turnira koji će odrediti putnike na MASTERS. Tako se ovoga četvrtka na Rivi u Njivicama održao turnir pred brojnom okupljenom publikom koja je posebno mogla biti zadovoljna završnim utakmicama seniora i zanimljivim zabavnim program u izvedbi breakdance skupine „ADIDAS KLC breakers“.

Na seniorskom turniru sudjelovalo je osam ekipa raspoređenih u dvije skupine od kojih su dvije najbolje ulazile u polufinale. U prvom polufinalu „Bivši igrači“ iz Rijeke pobijedili su „Angie“ iz Kastva sa uvjerljivih 15:7. Velika razlika u kvaliteti bila je uočljiva od samog početka utakmice u kojoj je prednost uvijek bila na strani „Bivših igrača“. U drugom polufinalu vodeća ekipa u ukupnom poretku regije Kvarner „Šri lanka“ pobijedila je domaće „Kamen“ sa 15:3. Rutiniranom igrom Moravčeka, Šiljega, Šljuke i Šarčevića došli su do brze pobjede. Oko 22 sata igralo se veliko finale u kojemu se igrala zanimljiva utakmica. „Šri lanka“ bolje su ulazi u utakmicu nakon vodstva 14:6, povratak za „bivše“ čini se težak ali sa nekoliko trica Boškovića uspjeli su još jednom zaprijetiti. Na kraju ipak sigurna pobjeda „Šri lanke“ 21:14, za koju je finale najbolje odigrao Šljuka.

U kadetskom dijelu turnira polufinalni dvoboji ponudili su utakmice izvjesnog ishoda. „X“ su nadigrali „Domaće varivo“ 11:4, a pobjednici turnira u Rijeci „Christine“ domaće „Lopte“ 11:1. Finale dvije ekipe koje se odlično poznaju sa prošlogodišnjeg KINDER SPORT BASKET TOURA otišlo je na stranu ekipe „X“ (11:8) za koju su igrali Bezjak, Butković i Mataija. KINDER SPORT natjecanje u tricama osvojio je Emilio Bošković iz ekipe „Bivši igrači“ sa tri uspješna pokušaja. Finale JAMNICA PRO SPORT natjecanja u zakucavanju otišlo je na stranu domaćeg Kamenka Moskovića, dok je Tvrtko Kenda bio najbolji na poligonu KINDER SPORT MOJ 1. KOŠ koji okuplja veliki broj djece na svakom turniru.