„ŠRI LANKA“ KRENULA U OBRANU TITULE

Na sedmom turniru ovogodišnje serije KINDER SPORT BASKET TOURA održanom u Novigradu na Porporelli došle su ekipe iz raznih dijelova Istre te iz Rijeke. Na zanimljivoj i frekventnoj lokaciji igrala se dobra košarka. U grupama smo imali nekoliko zanimljivih dvoboja koji su odlučivali o sudionicima polufinala. „ŠRI LANKA“ je u grupi A imala sve pobjede a posebno je značajna bila ona protiv „PULSKIH GLADIJATORA“ sa 15:9 kojom su osigurali prvo mjesto. U drugoj grupi „KAJMANSKI OTOCI 4“ sigurnom igrom osigurali su prvo mjesto pobjedama nad „NAPRAVNIKOM“, „PINGVINIMA“ i „120 KUNA“. O drugom polufinalistu iz grupe B odlučivala je utakmica između „NAPRAVNIKA“ i „PINGVINA“ a odličnom igrom Nađa pod košem i Blaška izvana „NAPRAVNIK“ dolazi do pobjede 15:7.

Polufinalni dvoboj između „KAJMANSKIH OTOKA 4“ i „PULSKIH GLADIJATORA“ bio je posebno zanimljiv a ekipe su se cijelo vrijeme izmjenjivale u vodstvu. Pred kraj utakmice „KAJMANSKI OTOCI“ imali su prednost 12:10 ali se puljani još jednom vračaju u utakmicu i koševima Percana i Klarića dolaze do pobjede 15:12. U drugom polufinalu lak posao imali su prošlogodišnji pobjednici KINDER SPORT BASKET TOURA koji su uništili domaći „NAPRAVNIK“ 15:3. U finalnoj utakmici gledali smo utakmicu povišenih tenzija u kojoj su se „gladijatori“ svim silama trudili osvetiti za poraz u grupi od „ŠRI LANKE“. Furioznim početkom i fenomenalnom igrom Klarića i Percana dolaze do visokog vodstva od 9:2. Kao i puno puta do sada i u ovoj utakmici iskustvo se pokazalo presudnim, pa „ŠRI LANKA“ dolazi prvo do izjednačenja 9:9 a nakon nekoliko izmjena u vodstvu i do pobjede 17:14. Na kraju veliko veselje pobjednika i nagrade ADIDASA za finaliste. „ŠRI LANKA“ je igrala u sastavu Šarčević, Moravček, Šiljeg i Mijaljević, a za „PULSKE GLADIJATORE“ nastupali su Klarić, Hadžić, Percan Alex i Percan Alen.

Osim seniorskog dijela turnira priliku za demonstarciju svojih košarkaških vještima pred publikom imali su i kadeti. Najboljom se pokazala domaća ekipa „COACH CARTER“ (Nemet, Kljaić, Ivanišević) koja je pobjedila sve konkurente i zasluženo slavila 40 osvojenih bodova. U večernjim satima održavala su se i natjecanja za igrače i publiku. KINDER SPORT natjecanje u tricama sa 3 uspješna pogotka u finalu osvojio je mladi Stefan Trento, a najbolji u JAMNICA PRO SPORT zakucavanjima bio je Petar Brusić. U finalnom dvoboju braće na košarkaškom poligonu KINDER SPORT MOJ 1. KOŠ Dino Fabris pobjedio je brata Tonija.