„PO TONE“ osvojili treći put u nizu

Na uzavrelom šibenskom Trgu Pavla Šubića ovoga ponedjeljka igrala se emocijama i adrenalinom nabijena košarka po sistemu „3 na 3“, a sve u čast hrvatskog velikana Dražena Petrovića. Veliki broj kvalitetnih ekipa, u čijim sastavima je bilo i prvoligaških igrača, natjecao se kroz skupine za prolazak u polufinala. U skupini A najbolja je bila ekipa „Stari grad“ (Berač, Dučkić, Vojković, Palić, Stojanović) bez poraza, dok su skupinom B dominirali igrači favorita turnira „Po tone“ u sastavu Slavica, Sandrić, Mehić, Šimac, Vukičević. Kao najbolja u skupini C pokazala se iskusna ekipa „Funcuta“ (Blače, Šarin, Subašić O., Subašić D.), a iz te grupe u polufinale se sa najboljom koš razlikom od drugoplasiranih plasirao i „Marinero“.

U večernjim satima odvijao se i najzanimljiviji dio show programa u kojemu su svojim akrobacijama publiku oduševljavali splitski breakdanceri iz grupe „Unit X“, finalisti ovogodišnjeg Supertalenta. Osim njih tradicionalno najveće zanimanje privuklo je Kinder sport natjecanje u tricama na kojemu je sudjelovalo 25 igrača, a najprecizniji je bio Bruno Aleksić. U zakucavanjima je pobjedu odnio Josip Dučkić koji je dobio najbolje ocjene žirija sastavljenog od poznatih šibenskih košarkaša. Košarkaški poligon Kinder sport moj 1. koš koji je organiziran za najmlađe sudionike turnira osvojio je simpatični Predrag Baljak.

Polufinalne utakmice bile su izrazito zanimljive a posebno ona između iskusnih haklera „Funcuta“ i „Starog grada“ u kojoj su nakon brojnih izmjena rezultata igrani produžeci. Spretnija se u završnici pokazala ekipa „Stari grad“ za koju je pobjednički koš iz slobodnih bacanja postigao Berač za konačnih 15:13. Drugo polufinale relativno lako je pobjedila „Po tone“ rezultatom 15:4. U finalu, koje se pred brojnom publikom igralo oko 22 sata pod reflektorima, od početka je vodstvo preuzela ekipa „Po tone“ odličnom igrom Sandrića izvana i Vukičevića pod košem. Uvjerljiva pobjeda 21:10 i još jedna titula za najbolje šibenske haklere.