„PULSKI GLADIJATORI“ UZVRATILI POBJEDOM

Na tradicionalno odlično posječenom KINDER SPORT BASKET TOURU u centru Rovinja ovog ponedjeljka gledali smo odličnu košarku sa spektakularnim show programom. Ekipa su se borile u dvije konkurencije (kadeti i seniori), a najbolji su osvajali vrijedne nagrade partnera projekta ADIDASA kao i bodove za ukupni poredak u regiji Istra.

U kadetskoj konkurenciji nastavlja se borba između velikih konkurenata – ekipa „X“ i „Christine“.  Ovoga puta boljim su se u finalnoj utakmici sa 10:5 pokazali „X“ u sastavu Bezjak, Butković i Mataija koji su pobjedili i na turniru u Njivicama. Seniori su igrali u dvije grupe a očekivano su se u polufinale plasirale „Pulski gladijatori“ i „Pingvini“ iz grupe A, kao i „Šri lanka“ i „Angie“ iz grupe B. Odlična ekipa iz gladijatora iz Pule za koju su igrali iskusni prvoligaški igrači Klarić, Paravinja, Percan i Hadžić pomela je mlade „Angie“ sa 11:3. Drugi polufinalni dvoboj bio je puno neizvjesniji a „Pingvini“ iz Pazina su se odlično držali u utakmici do rezultata 6:6. Nakon izjednačenja na polovici utakmice Nikica Šljuka iz „Šri lanke“ preuzima strvari u svoje ruke i sa 2 trice odlučuje utakmicu koja završava sa naizgled uvjerljivih 11:6. Finalna utakmica bila je prava poslastica za gledatelje i repriza finala iz Novigrada. „Šri lanka“ bolje kreće u utakmicu i stječe početno vodstvo 5:2. Slijede nam brojni dobri potezi sa obje strane a vodstvo je malo na jednoj malo na drugoj strani. Kod rezultata 12:12 „Pulski gladijatori“ se odvajaju na 15:12 a kako je vrijeme isticalo „Šri lanka“ je prekršajima pokušala stići vodstvo. Na njihovu žalost Percan je bio miran sa linije slobodnih bacanja a tricom i košem utakmicu je završio Hadžić.

Pravi spektakl na jednom od boljih natjecanja u Jamnica Pro Sport zakucavanju priredio nam je Vili Pauletić koji je uvjerljivo nadmašio ostale konkurente i oduševio brojnu publiku svojim maštovitim nebeskim akrobacijama. Posebno je atraktivno bilo njegovo finalno zakucavanje preko 3 igrača. Zanimljivo je bilo i na Kinder sport natjecanju u tricama u finalu kojega su se našla tri igrača iz iste ekipe – „Pulskih gladijatora“ a pobjedio je Paravinja. Na košarkaškom poligonu Kinder sport moj 1. koš najbolji rezultat je ostvario Marin Brkić.