SPACE UNIŠTIO KONKURENCIJU

Košarkaška turneja KINDER SPORT BASKET TOUR koja kombinira odličnu uličnu košarku i atraktivan zabavno glazbeni program pohodila je u srijedu i Crikvenicu, poznato košarkaško središte koje je ovih dana ugostilo i hrvatsku seniorsku reprezentaciju. Reputaciju košarkaškoga grada potvrdio je i veliki broj kvalitetnih ekipa koje su se bespoštedno borile za pobjede na užarenoj podlozi.

Osim domaćih ekipa koje svake godine nastupaju na turniru KINDER SPORT BASKET TOURA natjecalo se i nekoliko ekipa iz vana, a svakako treba istaknuti pobjedničku ekipu „Space“ za koju su nastupali i prvoligaški igrači iz Zagreba. Kvalifikacijske utakmice u grupama ponudile su puno iznenađenja pa su tako „Kumpanštari“ iz Rijeke već u prvoj utakmici pobijedili favorite i prošlogodišnje pobjednike „Crnce“  sa 15:6. Nakon uvodnog poraza „Crncima“ su trebale dvije pobjede i to sa velikom razlikom kako bi ušli u polufinale ali već na prvoj prepreci su zastali i iznenađujuće izgubili i od najmlađe seniorske ekipe „Angie“ koja je nizom trica preokrenula veliki zaostatak (10:2) i pobijedila sa 13:9. Pozitivno otkriće turnira bila je mlada ekipa „Hezitejšn“ iz Crikvenice koja je zasluženo osvojila prvo mjesto u grupa A. U grupi B uvjerljivo prvo mjesto odličnih „Spaceovaca“. Za drugo mjesto „Triple X“ iz Rovinja nadigrao je još jednu domaću ekipu – „Franjo“ sa 15:7. U prvom seniorskom polufinalu „Triple X“ je sa 15:8 pobijedio domaće „Hezitejšn“ odličnom vanjskom igrom mladog Kordiša, a crikveničanima nije pomogao ni dominantni Antić pod košem. U drugom polufinalu „Kumpanštari“ (Stipčić, Konjević, Kučan, Pilat) bolje otvaraju utakmicu protiv „Spacea“, koji se ipak vračaju utakmicu i koriste snagu Cvjetkovića pod košem i preciznost Kragulja iz vana za konačnu pobjedu 15:12 i ulazak u veliko finale. Utakmica koja je odlučivala o pobjedniku bila je jedna od najizvjesnijih na turniru a fenomenalnom šuterskom dionicom takvom ju je učinio Kragulj te odveo svoju ekipu „Space“ (Kragulj, Cvjetković, Ribarić, Stojnić) do 21:7 pobjede nad „Triple X“.

Finale kadeta do kojega su nakon kvalifikacijskih utakmica došli „Christine“ i „Otpisani“ bilo je vrlo zanimljivo. „Otpisani“ su nakon pobjede u grupi nad favoriziranim „Christine“ stekli dodatno samopouzdanje i odlično otvorili finale (11:2) za koje se činilo da će biti brzo završeno. Tako nisu mislili dečki iz „Christine“ (Gušić, Korošec, Maljevac, Kušec) koji rade veliki preokret i dolaze do 16:14 pobjede slobodnim bacanjem Gušića.

Već nekoliko godina zaredom Jamnica Pro sport natjecanje u zakucavanju osvaja Mateo Antić uz glasnu podršku publike. Kinder sport natjecanje u tricama osvojio je najviši igrač na turniru – Cvjetković iz „Spacea“. Nakon Crikvenice slijedi nam jaki turnir u Splitu koji će se u subotu 25. srpnja održati na Rivi.