“100+” NAJBOLJI U ZAGREBU

KINDER SPORT Basket tour koji će ovoga ljeta obići 19 hrvatskih gradova, a posvećen je obilježavanju 15. godišnjice smrti hrvatskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića, unatoč problemima sa vremenom održao se ove subote na Cvjetnom trgu u Zagrebu. U jutarnjem dijelu programa igrale su se kvalifikacijske utakmica po grupama u kategoriji kadeta i seniora. Kod seniora se najboljom u kvalifikacijama pokazala ekipa “Veliki debosi” koja već duži niz godina nastupa po brojnim turnirima ulične košarke.

U popodnevnom dijelu turnira četiri najbolje ekipe igrale su međusobno za naslov pobjednika koji je odnijela ekipa “100+” u sastavu Vrkljan, Hrvoj, Vuletić i Medić-Sidić. Pobjedili su favorizirane “Velike debose” (Oroz, Ravlić, Salopek) rezultatom 12:10, te im na taj način uzvratili za poraz u skupini. Kod kadeta najbolja je bila ekipa “Slučajni prolaznici” (Pavlović, Berc, Markuši) koja je bila bolja od “Novi Zagreb crewa” (Komušanec, Harambašić, Harambašić)  21:16. Po dvije najbolje ekipe iz svake kategorije osvojile su vrijedne nagrade u NIKE opremi, kao i bodove za plasman u ukupnom poretku KINDER SPORT Basket toura.

Osim košarkaškog održalo se i zanimljivo natjecanje u tricama u kojemu je sudjelovalo 29 igrača, a najpreciznijim se pokazao Matija Vulić sa svih 5 uspješnih šuteva. U show programu turnira nastupila je plesna skupina “Zmajčice” iz Ljubljane koja već 10 godina svojim atraktivnim i dinamičnim plesom zabavlja publiku, a uz njih akrobacije su izvodili i najbolji hrvatski breakeri “Feel da panc”. Svojim komentarima sve prisutne je animirao i kroz program vodio poznati hrvatski voditelj Mario Kovač.