“ŠRI LANKA” DOMINIRALA U RIJECI

Centar Rijeke jučer je tokom cijeloga dana bio u znaku košarke. Od ranih jutarnjih sati odigravale su se utakmice KINDER SPORT Basket toura u kategoriji kadeta. Po izrazito toplom vremenu u kategoriji kadeta za pobjedu na turniru borilo se 7 ekipa. Nakon utakmica po skupinama “Bilić boysi” su bez poraza ušli u polufinale u kojemu su uvjerljivo pobijedili “Just do it” 21:10, dok je u drugom polufinalu “Sv, Matej” pobijedio “NMK” 21:14. U finalnoj utakmici 40 bodova i 1. mjesto osvojila je ekipa “Bilić boys” (Ažić, Lučić, Skorić, Saftić) sigurnom pobjedom 21:14 nad “NMK” (Makvić, Vičić, Periša, Bratić). Najprecizniji u natjecanju u tricama kod kadeta je bio Saftić iz “Bilić Boysa” čime su upotpunili svoju dominaciju na turniru.

Kod seniora koji su svoj turnir igrali u popodnevnim satima igrala se kvalitetna košarka. U prvom dijelu igrale su se neizvjesne ali i atraktivne utakmice u grupi u kojima se lovila najbolja pozicija za polufinale. U prvom polufinalu “Šri lanka” je pobijedila finaliste turnira u Zagrebu “Velike debose” 20:18 u produžecima. Nakon vodstva “Velikih debosa” 18:14 uslijedio je veliki preokret ekipe “Šri lanka” koja je nizom trica Jankovića, Grilja i Šarčevića zasluženo ušla u finale. U drugom polufinalu bilo je jednako napeto kao i u prvom. “Papaline” su održavale vodstvo tokom cijelog susreta ali iskusna ekipa “Domina”, lanjskih osvajača Basket toura, vratila se u utakmicu i odnijela pobjedu 20:17. Finalnu utakmicu obilježila je sjajna igra ekipe “Šri lanka” (Janković, Grilj, Šarčević, Ribarić) koja je najbolje igrala na cijelom turniru, i u finalu dominantno pobijedila “Domino” (Milotić, Bošković, Kovačević) 21:14.

Publiku je u show programu brojnim nastupima zabavljala poznata plesna skupina “Zmajčice” iz Ljubljane a već tradicionalno odlični bili su i breakeri iz “Feel da panica”. Uz košarkaško natjecanje organizirano je i natjecanje u zakucavanju koje je osvojio poznati “dunker” Ravlič iz Zagreba, a najviše uspješnih pogodaka u natjecanju u tricama imao je Šarčević iz “Šri lanke”.