“ŠRI LANKA” OSVOJILA TRG SLOBODE U UMAGU

Na osmom turniru ovogodišnje serije KINDER SPORT BASKET TOURA održanom u Umagu na Trgu slobode došle su ekipe iz svih dijelova Istre. Kao uvod u glavni dio turnira organizirana su natjecanja za mlađe dobne kategorije u kojima su sudjelovala djeca iz regionalnih klubova. Od popodnevnih sati na rasporedu je bio seniorski turnir na kojemu se prvo igralo po skupinama, a najbolje dvije ekipe iz svake išle su u polufinale. U grupi A prva je bila ekipa “Picajzle” iz Pazina, a druga “Napravnik” iz Buja, dok je u grupi B prva bila “Šri lanka” iz Rijeke a druga “11” iz Umaga. Polufinalni susreti tradicionalno su ponudili zanimljive susrete povišenih tenzija u kojima su “Picajzle” nadigrale “11” rezultatom 19:11, a “Šri lanka” uvjerljivo ekipu “Napravnika” 21:4. Obje ekipe većinom su sastavljene od igrača iz regionalnih A-2 ligaša.

U pauzama između brojnih utakmica održana su natjecanja i igre za igrače i publiku, a svakako treba izdvojiti i nastup najbolje hrvatske breakdance skupine “Feel da panic” iz Zagreba koja je svakim svojim nastupom privukla veliki broj ljudi oko terena. Natjecanje u tricama nakon 3 kruga osvojio je Ivan Erlić sa sva 3 uspješna pogotka u finalu protiv Tomasa. Najatraktivnijim zakucavačem pokazao se Vanja Miltetić iz Pazina koji je svojim nebeskim skokovima zaslužio veliki pljesak prisutnih. U blizini organizacijskog šatora odradila se i mala škola breakdancea koja je zainteresirala mnogo djece.

U 22 sata počela je i finalna utakmica seniora između “Šri lanke” (Grilj, Šarčević, Moravček, Mijaljević) i “Picajzli” (P. Ćus, A. Ćus, Miletić). Ekipe su se od samog početka izmjenjivale u vodstvu čime se najavile neizvjesnu utakmicu, a presudnim se pokazalo odvajanje “Šri lanke” na 14:10 koševima Mijaljevića i Grilja. “Picajzle” su se tricama pokušale vratiti u utakmicu ali pogoci braće Ćus nisu uspjeli u potpunosti preokrenuti utakmicu, pa “Šri lanka” odnosi zasluženu pobjedu 21:14.

Veliki broj ekipa sa turnira u Umagu najavio je dolazak i na slijedeći turnir koje će se održati na Rivi u Poreču 19. srpnja.