ODLIČNA KOŠARKA U CENTRU POREČA

Na drugom turniru KINDER SPORT BASKET TOURA u Istri koji se u subotu 19. srpnja održao u Poreču na Rivi igrala se kvalitetna košarka a osim domaćih ekipa nastupila je i jedna slovenska pod imenom “High flyers”. Najbolju košarku u grupi igrala je ekipa “Picajzle” (finalist turnira u Umagu) iz Pazina te taj dio natjecanja završila bez poraza. Ostale ekipe bile su podjednake pa je o ulasku u polufinale i redoslijedu odlučivala međusobna koš razlika. Tako su se u polufinalu susrele “Picajzle” protiv “High flyersa” i “Ribice” protiv “B Ballersa”.

“Picajzle” su polufinalni susret protiv atraktivnih Slovenaca počele uvjerljivo i od samog početka imale kontrolu nad utakmicom vodstvom od 6 do 8 poena razlike. Kod rezultata 16:10 “High flyersi” se bude i nizom trica dovode utakmicu u egal u zadnjoj minuti. Tri sekunde prije isteka vremena  Leskovšek iz teške pozicije tricom donosi finale i veliku radost svojoj ekipi. U drugom polufinalu “Ribice” su uništile “B Ballerse” odličnom obranom i efektnim i brzim napadima, te rezultatom 21:4 brzopotezno ušle u finale. Finalni susret pred brojnom publikom u Poreču ponudio je zanimljivu utakmicu dvije podjednake ekipe. “Ribice” (A. Ćus, Sopta, Fonović, A. Zgrablić) su se pokazale borbenijom i uigranijom ekipom od “High flyersa” (Milić, Leskovšek, Punšek) i pobjedom 21:14 osvajaju turnir i 40 bodova u ukupnom poretku KINDER SPORT BASKET TOURA.

Osim samog košarkaškog natjecanja po sistemu “3 na 3” publiku je cijeloga dana zabavljao poznati voditelj M Jay iz Zagreba, a održala su se i natjecanja u zakucavanju i tricama te košarkaški poligon “Moj 1. koš”. Spektakularnim zakucavanjima natjecanje je osvojio Milić iz “High flyersa”, a najprecizniji u tricama bio je Popović iz “B Ballersa”. Uz navedeno svakim svojim nastupom veliki pljesak publike izazvao je nastup breakdance kluba “Feel da panic” iz Zagreba. Nakon turnira u Poreču turneja se seli na Kvarner, a slijedeća postaja u Istri je Rovinj 2. kolovoza.