TELEFONI I LABUDI OSVOJILI PUNAT

KINDER SPORT BASKET TOUR održao se zbog odgode u utorak, dan nakon predviđenog 21. lipnja. Na lijepoj lokaciji u centru turističkog mjesta tokom cijelog dana igrale se se utakmice “3 na 3”. Kadetski turnir osvojila je ekipa “Labuda” iz Rijeke u sastavu Gušić, Marić i Kotarac. U finalu su nakon utakmica po skupinama pobijedili “Škampe” (Bezjak, Barnjak, Fabijanić) rezultatom 21:9.

Seniorski turnir osvojila je ekipa “Telefoni” koja je do finala došla uvjerljivom pobjedom protiv favorita turnira – “Šri lanke” (Grilj, Šarčević, Šiljeg). U drugom polufinalu igrale su dvije ekipe sa Krka, a bolji su bili “Kameni” (Novak, Samoščanec, Mosković, Došen) koji su pobijedili “Zlatni otok” 21:6. Finalni susret ponudio je pravu košarkašku utakmicu koju je pratio veliki broj gledatelja oko terena. “Kameni” su pružili jaki otpor “Telefonima” koji su sjajnom igrom Moravčeka došli do pobjede 21:17 i prvih bodova na ovogodišnjem touru.

Zanimljivo je bilo i natjecanje u tricama koje je sa 5 uspješnih pogodaka iz isto toliko pokušaja u finalu osvojio Marin Mijaljević (Telefoni). Najatraktivnije je zakucavao ljubimac domaće publike – Mosković iz ekipe “Kameni”.